Om ett år...

http://www.fritidsresor.se/boka-resa/HotelAbout.aspx?q=d0b31803456647698d1fcaa9be41c1f0

Anna Ritz fyller 40 och det ska firas!

Jag o Niclas packar ner oss i resväskan och följer med.

4-11 januari 2012.

Titta och njut!

112

Äntligen är Hugo feberfri och har så smått kommit tillbaka till verkligheten igen. Igår fick han vara med farmor och mysa hela dagen och de fick verkligen kvalitetstid tillsammans. Det roliga var när jag kom och hämtade honom och hon berättade att Hugo slått 112 på telefonen...Det är som vi alltid har sagt: Han är ett mirakelbarn!

Idag kl.7 lämnade jag honom på dagis och undrade lite hur det skulle gå, p.ga av att
1) Det var första gången jag lämnade honom där och gick direkt
2) Hans fröken som han är mest van vid var inte där just då

Ni som känner Hugo behöver inte fundera länge på hur det gick, men snacka om att det kändes lite smådumt när jag skulle hämta! Hugos första dag på dagis och han var sist att gå hem bland 40 barn! Går man 10 timmar så gör man...Mirakelbarnet hade inte sovit se'n kl.11 på förmiddagen (ute i vagnen) och då tänkte jag igen: "Ojdå, nu ska jag underhålla en övertrött Hugo i två timmar innan han får sova. Hur ska det gå?" Men det visade sig att jag oroar mig för mycket för när vi kom hem verkade det som att han var glad att se sina leksaker igen för han kröp/gick direkt in i TV-rummet och köket och lekte i två timmar! Jag säger då det...

Imorgon kommer "papa" hem. Veckan har gått fort!

Sjukstugan

Jaha, då blev det som det blev när det inte blev som det skulle...

Med viss förhoppning både igårkväll, inatt och imorse trodde vi att Hugo skulle ha en feberfri dag idag, men ack vad vi bedrog oss. Visserligen visade tempen "bara" 38 grader, men feber är ändå feber. Lika bra att hoppa över inskolningen imorgon och stanna hemma (jag är ändå ledig). Är Hugo feberfri imorgon hjälper farmor till med inskolningen på tisdag, så jag kan jobba. Om han är sjuk ska han vara där och mysa hela dagen och skulle Hugo kunna det så skulle han stoppa febertermometern i en kopp skållhett vatten bara för att få vara med farmor- han älskar henne! Vi skojar med henne och säger att hon har en inbyggd magnet. Han dras till henne på ett nästan skumt sätt. Se'n om det är för att hon sticker till honom sötsaker vet jag inte...Lite rörigt det här med feber, inskolning, jobba, barnvakt, men kräver inte att ni ska förstå. Huvudsaken är ju att JAG vet vad jag menar :)


Godnatt på er och hoppas att Hugo mår bättre imorgon!


Underbara bamsebarn

Bara MÅSTE dela med mig av den här bilden som kom på mailen från Uno i veckan:

Två modeller som visar upp julklappen från morfar



Lördagsgodis

Nu har vi städat bort julen härhemma. Visst är det mysigt att göra lite julfint, men desto bättre känns det nu när julen är bortstädad och man går omkring på stan och myser åt att det går att köpa tulpanbuketter i varenda gathörn. T.om den här veckan är jag ledig fredag (måndag fr o m nästa vecka = långledigt nu i helgen), så idag när vi hade vinkat av Niclas som är på kryssning tog vi en repa på sta'n. Hugo har feber och har varit från inskolningen på dagis ett par dagar, men lite frisk luft gjorde susen för febern gick ner :)

Jag och Niclas försöker, återigen, tänka på det här med godis, läsk och fika. Inte så att vi bantar, men både han och jag vill ner några kilo till. Vi har fortfarande ett lager med Cloetta-godis i hushållet och den som får ta del av det lite då och då är de barn som råkar vara i gushållet. Här en bild på Hugo från en godisstund:


Framsteg på två olika sätt

Ännu en s.k Ludwighelg ligger bakom oss och vi har konstaterat att de små pojkarna börjar bli stora. Det var många små saker hela helgen som gjorde att vi kom till den slutsatsen, men det största som hände var definitivt att Ludwig somnade i sin egen säng! Visst han sov bara några timmar där innan han kröp ner hos Niclas i gästsoffan (Niclas låg i den i Ludwigs rum så Ludwig skulle vara trygg om han vaknade och vaknade gjorde han, men missade att Niclas låg där och kom halvgråtande ut i TV-rummet...), men ändå: vilket framsteg! Natten innan sov han hos mig i dubbelsängen. Härligt!

Tidigare har vi haft Ludwig nere på natten och Hugo uppe, men Ludwig har under en period gett oss små hintar om att han vill sova i sin säng, så den här helgen tänkte vi att vi skulle testa och det gick hur bra som helst! Slutmålet är att han ska sova själv i eget rum hela natten, men det kommer nog ta en liten tid innan vi är där.

På tal om eget rum...Se'n Hugo fick eget krypin har han sovit helt ok. Vissa nätter sover han hela natten, andra vaknar han och vill ha välling, men somnar om direkt efter i egen säng. Jag säger då det. Fåtöljen, som tidigare stod på kontoret, står fortfarande kvar i rummet men på annan plats så den har blivit lite nyupptäckt av Hugo- att jämföra honom med en apa skulle vara en underdrift. Förut klättrade han upp på skrivbordet...

Ludwig börjar bli mer och mer mån om sin lilla kusin. Han kan säga saker som "sch, Hugo sover" och det är imponerandei våra öron. Det roliga var också förut när han såg en kladdig glasspinne på köksgolvet utbrast "Herregud" och stegade bestämt till papperskorgen :)

Den här bilden är ett par veckor, men SÅ mysig. Ludwig tyckte att endast EN leksak var för lite:


Förskoletider

Efter att ha varit hemma sedan juni 2009 har den senaste veckan varit minst sagt omtumlande. Som ni vet började jag jobba som resurs på särskolan i Aneby 7/1 (behöver jag säga att jag trivs???) och 10/1 stegade Hugo in på Hagadals förskola för första gången. Eller stegade är synd att säga eftersom han fortfarande är lite bekväm av sig och kryper dit han ska, men med pappa i sin närhet har han alltså avverkat fem kortare pass på förskolan nu i veckan. Liten håller på att bli stor...

Det komiska är att han inte har brytt sig om Niclas alls, utan hela tiden lekt med nya kompisar och nya leksaker. Miljön är hur bra som helst, både inne och ute med massa saker att klättra på och personalen är underbar :)

Det komiska "nr.2" är att när jag va' med igår blev Hugo plötsligt väldigt mammig och ville komma upp i famnen, men ändå visa allt det nya som han upptäckt. På samlingen fick han vara i centrum en liten stund och han älskade det! Vad annars?

Nästa vecka ska Hugo vara med på frukost, lunch och vila för att slutligen på både torsdag och fredag lämnas helt. Just nu har vi inga tvivel om att det ska gå bra och hans fröknar har redan hunnit upptäcka vilken charmknutte han är :)

BF = BarnFritt

Jag och Niclas har se'n några veckor tillbaka funderat på det här med att flytta Hugos spjälsäng till eget rum- eller rättare sagt att flytta in den antingen till kontoret eller Ludwigs rum. Största anledningen till det är att undertecknad "drar timmerstockar" på nätterna med resultatet att jag väcker Hugo ca en gång varje natt. Vi vet ju inte om det är därför han vaknar, men efter att ha pratat med Hugos farmor och farfar (där han sov över för första gången inatt) konstaterar vi att det är värt att testa.

De hade lagt honom 20.30 och han sov fram till kl.9. Det har ALDRIG hänt härhemma. Ok, han har sovit hela nätter, men inte så länge. Eftersom det också är min första jobbardag imorgon (om jag kommer till jobbet för all snö) underlättar det ju lite om Hugo låter mamma sova på natten.

Måste också säga att det är otroligt lyxigt att ha Niclas hemma två veckor till.
På måndag har Hugo premiär på dagis!

2011

Julafton "avverkades" med en rasande fart, det blev juldagen och det blev nyårsafton. Härhemma var vi 10 vuxna, fyra barn och en hund. En spännande och bra kombination konstaterade vi. Som väntat skällde hunden på diverse smällare och raketer, men mycket av det var innan barnen sov, så det gjorde inte så mycket. Ludwig och två av våra vänners barn var orsaken till hundens oro- tre överförtjusta barn som sköt smällare och några raketer, naturligtvis tillsammans med en vuxen (d.v.s lilla mig). Annars blev det mest småprat om ditt och datt, en hel del wii:ande och ännu mera mat. Underbart och trevligt precis som det ska vara!

Hugo och Ludwig somnade vid 21-22-tiden och man kan tycka att de missade hela kalaset, men det roliga var att så fort Ludwig vaknade på nyårsdagen pratade han om smällarna och raketerna som att DET var den stora grejen. Då skulle han varit med vid 12-slaget...Det roliga var att det regnade och blåste rätt så bra hela natten, men vi tände ljus mot eventuellt strömavbrott och tog på oss ordentligt för att trotsa vädret. Det fräcka är att vi såg Frinnaryd, Gripenbergs och Linderås fyrverkerier o det kändes lite coolt.

Här kommer en mysig nyårsaftonsbild på grabbarna grus:



Dagen efter var det två glada barn som hittade kassen med tomburkar. Jag fick en bild av hur det blir om sisådär 15 år. Usch, vad oroliga vi kommer vara!





Gott Nytt och God Fortsättning!


RSS 2.0