Ett litet utomhusbad och finbesök

Helt sjukt egentligen, men inte förrän häromdagen kändes det som sommar här hemma hos oss. Vi har ju sagt till alla att vi "bara ska vara hemma". Så har det ju varit, men hemma utan sol hade vi inte tänkt oss. Så tittade då solen fram och Hugo och jag var hemma själva och myste så det knakade. En liten balja kom fram som jag tänkte att Hugo skulle ha "att balta med". Hugo hade sin egna lilla idé vad han kunde ha den baljan till:


Nöjd kille ut i fingerspetsarna!

Idag hade vi finbesök härhemma. Mamma, pappa, Camilla och Uno var här. Två timmar innan de skulle komma sa jag att Uno skulle komma och leka. Väntan var lång för Hugo som ropade "Uno!" när han kom. "Tittut!", svarade Uno, se'n var leken igång... ett tag...Plötsligt blev sådant som Uno lekte med (som Hugo inte tittar på i vanliga fall) väldigt intressanta...det blev några tjuvnyp och bitförsök, men lite glass, lek i sandlådan och en "hålla-handen-promenad" till lekstugan fick dom på andra tankar:



På tisdag ska storkusinerna hem till Leo. - Hmm, vi får nog förvarna mjauen Casper att han håller sig borta...


Vimmerby

Igår hade vi en underbar heldag i Astrid Lindgrens värld. Jag låter bilderna tala för sig själva:



    





  

Det bästa av allt var Ludwigs reaktion när vi i Vimmerby sa vart vi skulle. Han stelnade till och ropade "Hurra för Sandra och Niclas!"

Sån't lever man på länge!

Eller när vi frågar Ludwig vem som bodde i borgen och han säger "Jonja Jövajdottej". Hahaha!

Nöjda vuxna och nöjda barn!



Det är gott

Herregud, säger vi bara, nu händer det saker härhemma!

Följande lilla (men ändå stora) händelse utspelade sig igår när min lilla familj satt vid köksbordet och åt kvällmat:

Hugo som vill göra allt som vi vuxna gör, sträcker sig efter mitt glas med Loka och signalerar att han vill smaka. Han håller glaset stadigt med båda händerna, smakar och utbrister "dä ä gott".

Niclas och jag tittade på honom med förvåning och konstaterade att både mamma och pappa fick vara med om Hugos första tre ord, iallafall som vi vet om...

Igår var vi också på famijecentralen och det uppdagades att pojkstackaren har en mindre öroninflammation på det ena örat. Inget att göra, sa doktorn, utan att ge alvedon om han blir ledsen. Vad tror ni häner? Jo, Hugo vaknade halvt hysterisk på kvällen, fick en skvätt alvedon och satt o myste med pappa framför Mora träsk- säga vad man vill om det bandet, men göra barn lugna det kan dom!

Hugo skulle gentligen få vaccin igår, men eftersom han hostar från o till och är lite halvslö skulle vi ringa när han är frisk igen. Vi visste att han inte skulle få någon spruta, men eftersom vi har ställt in de två tidigare tiderna kände vi oss ändå skyldig att gå dit. En vägning o mätning blev det + lite frågor: "Kan han rita?", "Går han utan problem?", "Hur många ord kan han?", "Förstår han er?". Det kändes skönt när vi konstaterade att han är fullt normal, om än inte lite mora träsk-skadad, men det är ju inte hans fel...


Livet på landet

Nu har mina tre frivilliga arbetslöshetsveckor börjat och jag och Hugo mjukstartade dessa med kvalitetstid med mormor och morfar på sta'n. Hugo och morfar lekte med lego på Lindex och Hugo fick åka bil på Hemköp. Det senare varade dock enbart ett par sekunder, så denna bild togs strax innan en peng stoppades in i bilen:



Veckan gick mot sitt slut och jag jobbade min sista dag på Beckhemmet. Ludwig var här tre dagar och han fick bl.a följa med till Glassås- det är min morfars gård där min mosters familj har en stuga. Det är alltid lugnt och härligt när man är där, bara det att det inte var så lugnt och härligt innan. Min kusin fyllde år och på morgonen sa vi till Ludwig att vi skulle på kalas. Det slutade med att vi fick åka lite tidigare än tänkt eftersom våra öron höll på att nötas ut eftersom han ville åka NU!. Väl där träffade vi Dennis och hans familj, va' nere vid sjön, tittade på får och kor och tog det lugnt i största allmänhet (alltid intressant när man kommer hem till människor som har trappa men ingen grind...). Iallafall: Hugo och Leo fick sig en liten pratstund i gröngräset. Så söta!


Grillning hos farfar

Häromkvällen bjöds det på grillat hemma hos Weine och Marita. Med under kvällen var även Peter (Niclas bror som bor i Borås) och Rebecca (Maritas barnbarn). Hugo har gillat Rebecca från första gången de sågs och även den här träffen var lyckad! Inte undra på det eftersom de gick en promenad och klappade en katt och lekte kull bland hallon- och röda vinbärsbuskarna. Ibland krävs det inte så mycket...

Peter brukar lära Hugo bus, fast han är nog inte medveten om det själv. Följande frukost intogs några dagar innan de träffades, annars kan man ju tro att det är Peter som lärt Hugo att man ska ha fyra skedar när man äter frukost. Det roliga var att han gick och hämtade dom själv- en i taget:



Hugo flög upp i farfars knä ett par gånger. De väntade på grillen tillsammans och sjöng Allsång ihop.
Somrigare kan det inte bli!

TaCk FöR eN tReVlIg kVäLl !

Utveckling

När mamma jobbar är pappa och Hugo ensamma hemma. Hugo storgråter när jag åker, men det är nog mest en fasad för när jag har åkt så slutar han efter en liten stund.

Niclas öppnade en 3,5 öl och Hugo var framme o ville smaka- då får man duscha efteråt...

Väl på toaletten ville Hugo kissa, men han ville inte sitta på pottan (han har inte gjort något direkt där än, men vi sätter honom där för att träna) och inte på toaletten. Niclas gick ut från rummet en sväng och när han kom tillbaka hade Hugo stått o kissat PÅ toaringen och I toalleten! Han är ett underbarn!

Jag blev även grymt imponerad igår när jag frågade "Var ä rmagen?".
"Det är väl inget", tänkte Hugo som har kunnat det länge och visade var magen var.

Jag fortsatte och han hade stenkoll på: fot, hand, huvud, näsa och mun.
Öga och öra blandade han ihop :)

En bild på mina familjemedlemmar:

Lekparksbus

Idag efter att Niclas och Ludwig hämtat mig på jobbet (Hugo var hos Jessica och Robert) frågade Ludwig mig om vi inte kunde gå till lekparken. Han hade stenkoll på att det finns en superkul lekpark precis vid mitt jobb och efter att ha stressat runt på jobbet i åtta timmar och egentligen inte orkar detta svarar jag: "Javisst, vi ska bara hämta Hugo först". Niclas är på 40-årsfest ikväll och eftersom jag börjar kl.7 söndagmorgon fick Hugo sova hos Ludwig, så för att få en liten stund med buskillarna mitt i allt jobb tog jag bilen och åkte med två förväntansfulla killar till lekparken.

Vilken kväll vi hade! Jag tror vi var där i 1 1/2 timma och det var hur mysigt som helst! Det bästa var nog när Ludwig pratade 3-åringsvenska med två polska killar, eller när han och Hugo åkte linbana, eller när Ludwig tänkte så det knakade för att lösa diverse problem i klätterställningen. Dit måste vi åka fler gånger. Vilken lycka!



Uppmärksamma det egentillverkade halsbandet...

...och notera härmisen Hugo som minnsann ska visa att även han kan gå upp i rutschbanan:


Ledig ett par dagar

Ja, då börjar min två-dagars-ledighet gå mot sitt slut. Vi har inte gjort något jättespeciellt härhemma, ändå känns det som att vi gjort hur mycket som helst! Konstig känsla!

Har insett att jag inte har så många bilder på Hugo och mig, men igår hamnade vi på samma bild när vi var med Martina på picnic i Hätte:



Efteråt var vi och lekte i lekparken + besökte mitt sommarjobb

Anden som Hugo matade med kex, bulle och godis är nog mätt fortfarande:



Natten till idag hade Hugo en febertopp på 40,1 och själv sov jag i fyra timmar uppdelat på två pass...Niclas gick på semester idag och han välkomnades tacksamt när han kom hem!

Jag sätter till slut in en bild från dagen på Hugo och Martinas systers hund, Molly. Hon sov över hos oss inatt och HUgo gick och letade efter "vaffen" hela tiden, Så söt!


Kusinbus

I helgen hade vi Ludwigbesök igen och det är helt fantastiskt att se vilken stor påverkan han har på Hugo. Hugo härmar ALLT som Ludwig gör och då menar jag allt!

Ibland (alldeles för sällan) träffar vi kusin Leo. Här är ett par bilder från en sådan träff:





Ryktet säger att Leo kryper fram nu, härligt med utveckling!

Fått saker om bakfoten

När man inte ens har fyllt två år är det lätt att missuppfatta saker och ting...

Som att man inte behöver sitta fastspänd i bilstolen när den står i hallen:



Eller att det inte är ok att stoppa hur mycket papper man vill i toastolen:



Eller att man inte når godishyllan längst upp, fast att man ställer sig på en kartong:



RSS 2.0