En kompis och en tatuerare

Att Hugo och Ludwig gillar varandra är det nog ingen som har missat- så fort vi pratar om Ludwig härhemma skiner Hugo upp som den lilla solstråle han är och när de träffas utbrister Hugo alla möjliga härliga gurglanden och Ludwig gör allt för att Hugo ska ha det bra (förutom de gånger då han blir avundsjuk och slår honom eller liknande...)Är an 2 år så gillar man också att få uppmärksamhet och det är nå't som Ludwig har anammat :)

Häromda'n ubrast Ludwig "Kom Ugo, leka mäj". Då satte vi Hugo på motorcykeln och lyckan va' total. Iallafall i Ludwigs ögon. Hugo undrade nog mest vad vi höll på med...



Det roliga när det gäller Ludwig är att han utvecklar pratet hela tiden. Det senaste är att både jag, Niclas och Hugo har blivit kallade för "Ludwigs kompisar" och det känns ju bra att man räknas in i den skaran :)

Igår när vi träffades fick Ludwig tag på en bläckpenna, sken upp som en sol, tittade på mig och sa "tateja däj, Tanda" = att han ville tatuera mig (rita på mig) med en bläckpenna. Hmm, han har sett hur hans pappa gör och ville inte vara sämre. Snäll som jag är lät jag honom rita på insida av händerna- ska jobba idag och vill se någorlunda respektabel ut. När han inte fick rita på mig längre gick han loss på Niclas stackars händer :)

Senare när vi skulle gå fick jag "blommoj" av Ludwig = blad som han plockat från mormor Ann-Cathrines blomkrukor. Tur att hon är på semester...bild på tatueringen med de stackars blombladen:



I helgen har vi Ludwig igen och vi ser fram emot två fartfyllda dygn med en liten Ludwig och hans ännu mindre kompis Hugo :)

Barnvakt

Natten till idag sov Hugo hos mormor och morfar. Vi vuxna i familjen ägnade gårkvällen på Strandbaren där vi mumsade grillbuffé och drack diverse drycker :) Kvällen fortsatte hos Jonny o senare på Babar och Fish n' Ale. Inte nog med det: Hugo blev dessutom hemskjutsad av världens bästa mormor och morfar.

Tack för att ni ställer upp!

Sommarhetta

Jag älskar sommaren, så länge det finns möjlighet att svalka av sig!

I sommar har vi svalkat oss lite "här och var". Senast var det i Glassås, men vi har också varit i Malexander och Hätte. Idag badade Hugo och Ludwig tillsammans i våran lilla babypool. Så söta!

Har vi inte svalkat oss med vatten, så har vi svalkat oss med glass. Ludwig är inne i en "clownperiod" just nu, så naturligtvis har GB-gubbarna hamnat på bild :)

   



Jag blev lite blöt,men det får man acceptera när man har en bebis som är lite ostadig...


Straffbart

Jag och Niclas är brottslingar- eller nästan...antagligen så är det straffbart att åka på utflykt när det känns som att det är ca 40 grader i solen och det är inte lätt att be en liten Ludiw att sitta still i skuiggan. Resultatet av utflykten blev två nöjda vuxna och två trötta barn, den ena med värmeutslag och den andra med röda kinder och armar.

Så vad gjorde vi då???

Vi hade en heldag på Visingsö/Gränna!

Tanken väcktes i våras med att jag föreslog att vi skulle ta färjan till oda vänner på Gotland. Dels för att träffa dom, deös för att Ludwih skulle få åka båt. Det som satte stopp för dom planerna var att de goda vännerna kommer till oss och att ekonomin inte riktigt var på våran sida...men, men...

Det var lite småmulet när vi åkte hemifrån, men framme på Visingsö (där Niclas släktingar hade bullat upp med fika) sprack solen upp och vi fick en underbar dag med våra favoritkillar. Ludwig såg lite rädd ut när vi satt oss i båten och när den brummade igång tittade han på oss och utbrast "inte faligt!" Precis som att han hade stålsatt sig inför det hela, men se'n insåg att det var helt ok. Minen utsrålade en viss skepsis:

Efter några minuter var det fart på honom igen:

 

Det roliga med Ludwig är att han har börjat bry sig om Hugo mer och mer. Hugo satt i bilstolen, så vi satte honom på golvet i båten, men Ludwig såg honom inte då, så då fick han komma upp på bordet isället:



Som sagt: det gäller att hitta på lite utflykter när jag är ledig från jobbet.
En superbra dag med två superhärliga barn!


En helg i Varberg

I helgen spenderade jag och Niclas tre superfina dagar i Varberg. Men vi var inte själva, nej, nej. Med oss hade vi Hugo och Ludwig + Niclas syskon med respektive och barn. En liten nätt skara på totalt 15 st. Ludwig och Hugo sov halva resan, men när Ludwig vaknade blev det fart i bilen. Tänk er synen när en 2-åring börjar slå på knäna, ordnar till tungan i munnen så där som det ska vara och börjar sjunga "Nu ska vi ut på tigerjakt". Lyckan var total, men efter fyra gånger så var varken jag, Niclas eller Hugo så roade längre och fick Ludwig att sjunga lite andra sånger. "Bildbevis" på Ludwigs tigerjakt och Hugo som var lite sådär road:

 

Vi hade bokat in oss i fyra stugor på Himle camping- kanonbra pris där det ingick en dags extra inträde på Fun City och det var ju sommarlandet som var huvudmålet för den lilla utflykten. Stugan var väl inte den fräschaste, men är man van att tälta så var det lyxigt med dusch, toalett, kylskåp, frys och spis under samma tak som sängarna...



Så snart vi hade kommit fram hittade barnen en liten lekpark på campingen. Vi satte snart i system att hela tiden ha en vuxen på plats, dels för att Ludwig inte hittade hem till stugan, dels för att lekparken hade en mycket intressant klätterställning som var ca 3 m hög. Inte så roligt tyckte vi, men för en 2-åring var den väldigt rolig :)



På lördagen åkte vi i samlad skara till Fun City- ett mindre sommarland, men perfekt för våra barn som var med! 200 kr inträde för alla över 1 meter, se'n var allt gratis. Ludwig gick in för 40 kr och så många karuseller som han åkte, så åkte han inträdet för bpde Niclas och mig! Helst av allt ville han åka virvelvinden, men där tyckte vi att "nja, det blir nog inte så bra" och pekade på karusellen, radiobilarna och tåget på räls istället. Det visade sig att Ludwig har "tuffat till sig" se'n våra karusellförsök förra året. Han älskade det! Det kan vara så att jag är skyldig till en wipplasch-skada eller två. Hmm, det får framtiden utvisa...

Entrèn
  

Som ni förstår var helgen underbar. En sista avslutande bild från Hugo som sov mycket i värmen. Gjorde han inte det, så charmade han folk runtomkring med fasters solglasögon:


Bättre begagnad

Ludwig och Hugos combivagn är ett minne blott och står just nu parkerad i garaget och får jag välja så står den väldigt bra där...den drar snett...fixar vi den så blir det bättre ett tag, typ en timma, eller så drar det mer snett eller snett åt andra hållet. Jag som är en så'n person där "allt bara ska fungera", kollade upp marknaden på nätet och hittade en kanonfin sulky hos en trevlig tranåsfamilj.

Så Hugo har blivit stor: han har fått en sulky.

Inte världens finaste, men som sagt; bra att den rullar åt det håll man vill!


RSS 2.0