Toalettrivning + Torpön

Vet inte om det är så himla kul o se, men har tagit lite bilder på hur vår övre toalett såg ut innan Niclas och Håkan gick loss med rivningsverktygen i fredags. Det ni ser nu är ett minne blott och om fyra-fem veckor beräknas nya toaletten vara färdig = innan semestern. Jag och Niclas blir gladare människor, men även några tusenlappar fattigare...Efter semestern ska nedre toaletten renoveras. Håll tummarna för att budgeten håller!







I lördags var jag, Martina, Elina och Hugo på Torpön och vräkte i oss glass medan svettiga cyklister cyklade förbi (För icke-smålänningar: Torpön runt är en kortare variant av Sommen runt. 7 respektive 12 mil som går av stapeln varje år). Väl där mötte vi Somma-koa och lantisen-pojken Hugo undrade varför kon, som var en staty, inte rörde på sig...För er som vill veta mer om legenden Somma-koa. Läs här:




smyckaheladig

Jag är extremt stolt och nöjd över mig själv och adrenalinet rusar i kroppen:

Idag beställde jag visitkort till min smyckestillverkning och startade www.smyckaheladig.blogg.se för att de som vill ska kunna titta på mina smycken.

Denna stora dag firas med en utflykt till Torpön-nej, ska inte cykla däremot ta en glass och titta på alla andra som gör det- och lite senare partaj på Gillet i Tranås.

Ps. Nu har Niclas och Håkan rivit vår toalett, så i ca 4 veckor framöver är det ett mindre kaos härhemma, men snyggt blir det! Har bara inte bestämt oss för färg på väggar och golv än. Hjälp!

Roliga uttryck


Haha, nu börjas det! Hugo pratar i en stridande ström som aldrig förr och svänger sig med ord som "mammas TV" och "Hugos/min TV". Till en början trodde jag att han hade markerat revir över en av våra TV-apparater, men så är det inte. "Hugos TV" är barnprogram. "Mammas TV" är allt annat. Han är för rolig. Vi kan titta på barnkanalen, så kommer det ett program för lite äldre barn. Då går det inte många sekunder förrän Hugo säger "Inte titta mammas TV", varpå jag zappar till en annan kanal tills vi hittar något som duger och Hugo säger "Den vill titta jag".

Annars var vi ute en sväng förut och hoppade studsmatta. Idag kände jag att Hugo skulle få min fulla uppmärksamhet (jag VAB:ar t.om idag, men har lyckats ändra VAB:dagarna till semester och ville alltså ha riktig kvalitetstid). Jag frågar: "Vad vill du göra idag, Hugo". Svaret blir "äta köttbullar". Gissa vad det blev till lunch? Tur att han inte har så stora krav än...

Annars finns det annat riktigt gott som vi kan äta. De ligger på plåt och väntar på att frysas in inför födelsedagsfirandet om några veckor. Smaskigt fika utlovas! Provsmakade förut och höll på att svimma av lycka!


Stockholm

Bjuder här på minnesvärda bilder från vår minnesvärda helg i Stockholm:

   





Två prickiga barn

Någon som känner igen dessa pojkar?





Ludwig är frisk nu och Hugo är på bättringsvägen.

För att förgylla tillvaron går jag och Hugo nästan varje dag och tittar på kor och hästar här i närheten. Igår satt han helt tyst i vagnen i 15 minuter och tittade "när kossorna åt kvällsmat". Till slut tröttnade jag, så vi gick hem...

Här, Ludwig och Hugo under en av dessa utflykter:


Ett prickigt barn

Så var det då, inte helt oväntat efter att ha umgåtts med den drabbade Ludwig, Hugos tur att få vattenkoppor. Känns som att det aldrig är en bra tid att vara från jobbet, men i Hugos värld är det en bra tid att få det nu- han är inte för liten och så pass liten att han troligtvis inte kommer komma ihåg något av det, och tillräckligt liten för att inte missa två veckor i skolan...

Än så länge lider han inte av det nämnvärt utan springer omkring härhemma och är hur go' (och prickig) som helst medan den 39-gradiga febern rusar i kroppen...

Det otäcka är att han är ju alldeles för klok för sina unga år!

Ni skulle varit med imorse när han lekte en halvtimma med en fluga. Vi var på Ludwigs rum, då Hugo upptäckte en fluga. Flugan flög ut från rummet och Hugo gick ut och ropade "Flugan, var är du? Ska vi leka på mitt rum?" eller som när han inte kom ner från rutschkanan och tyckte vi behövde ett Musske-redskap för att komma ner därifrån och han ropade på "Du tingest". Ni som inte fattade något av det där sista: Hugo är inspirerad av Musses klubbhus, ett i Hugos synvinkel oerhört bra barnprogram.

Annars har vi idag även bakat och varit ute och hoppat i vattenpölar :)

Härligt att se vilken fantasi han har!

Vår resa till Uno

Tyvärr så får jag snart ett mindre anfall på min dator och kopierar tillsvidare underbara bilder från Unos blogg- tack Uno!- från Hugos och min resa till huvudstaden.

En enormt trevlig helg ligger bakom oss då Uno och Hugo (av Camilla lite på skoj kallade "Huno") lekte varje vaken minut. Hugo ville inte åka hem när det väl var dags eftersom han "ville leka på Unos jum". Så småningom kom vi då till Norrköping där det blev lite inväntan på pendeln och Hugo säger "vill inte åka tåg meja". Jag förstår honom, för oj  vad många nya intryck han fick! Det är inte alla som t.ex. åker tåg, pendel, tvärbana och buss på samma dag...

Bilderna får tala för sig själva:









När Hugo kommer hem och Niclas undrar vad han gjort blir svaret: "lekte i lekpajken och åkte tuttetana och blåste bubbloj" (Var i lekparken och åkte rutschkana och blåste bubblor). Det är som vi säger: det är bra att två-åringar inte har så stora krav!

Att mata ankorna vid vattnet och åka Djurgårdsfärja var heller inte helt fel, tyckte Huno :)


RSS 2.0