Roligheter

Ett av Hugos favorit"plagg" just nu är hans "Bippi Bompumpbumpoj". Någon som kan gissa vad det är?

Annars står det VAB (Vård Av Barn) på schemat den här veckan eftersom Hugos mage är i uppror. Vet inte vad det beror på, men efter att ha pratat med BVC insåg jag att han helt enkelt får vara hemma från dagis hela veckan. Jag kommer jobba på fredag som först + att jag har bokat in en klipptid på lördag. Efter att ha VAB:at i fyra dagar kan det vara skänt att "unna sig något till sig själv". Jag som är lite sällskapssjuk av mig har haft Nartina här ett par dagar + att vi var hos Ludwig idag o ska dit imorogn igen. Visst, Hugo är sjuk, men vi var där i helgen så är de smittade så är de det redan...

En annan rolig grej är att Ludwig och Hugo, som de showapor de är, gick "luciatåg" förut. Att Ludwig har fantasi vet vi redan, men han sång om sanktalucian var extra rolig: "Sankta lucian är tjock om magen för hon har en bebis där och det är Guds". Ha,ha,ha!

Tillbaka till frågan: vilket är Hugos favoritplagg?


Födelsedag och lite julstämning

Helgen har fört med dig lite av varje. Ludwig har varit här och vi har tagit det lite halvlugnt. Kan säga att jag ska vara hemma med Hugo imon för hans "nr 2" har varit många och åt det vattniga hållet idag. Tror inte det är pepparkakorna från baket med mormor, men misstanken finns för det blev några stycken ner i magen. Nåja, tar det säkra före det osäkra och VAB:ar imorgon och troligtvis på tisdag också...

Att skala och dela en clementin kräver djup koncentration:


Liksom att baka pepparkakor:




Det fanns många former att välja på
 
Lyxigaste första advents-fikat hittills för Hugo och Ludwig:


Som sagt, jag VAB:ar imon, men ha en bra måndag ni andra!

Torsdag

Idag är det torsdag och Niclas är hemma från Stockholm igen. Bjuder på en underbar bild från helgen då Hugo var på pusshumör. Han är inne i en "pappaperiod"- tur då att det är pappa som ska följa med till tandläkaren imorgon...liten håller på att bli stor. Som förut när jag skulle boka en tid till Hugo hos frisören och fick svaret "det är drop in för alla herrar". Underbart! Lockarna faller bort ett par veckor innan jul :)


Bestämd liten kille

Inatt när jag skulle ta upp Hugo möttes jag av ett "nä, mamma, får inte, ut", vilket betyder något i stil med "nej, jag vill att pappa ska ta upp mig du kan gå ut härifrån".

Eftersom jag somnade vid 20.30-tiden igår var det jag som tog "första skiftet". Klockan var 3 på natten och Hugo höll sig vaken till kl.6. Tur man är två härhemma mellan varven...Hugo vägrade somna om i sin säng och fick ligga mellan oss. "Sovmorgon" blev det till 9.30-tiden. Mys!

Idag var vi annars i Högstorp där Hugo träffade farmor för första gången på två månader. Farmor kom hem från sjukhuset i fredags och blir nu vårdad i hemmet. Hugo var lite avvaktande först, men efter ett tag gick det bättre.

När vi skulle åka hem fick Hugo två enkronor av Niclas. Det visste inte jag och han måste ha tappat dom när jag jagade honom till bilen. Den förklaringen fick jag efter att Hugo sagt "ge mig pengar"...hmm, ska börjas i tid. Annars brukar barn vilja åka hem till datorn och tv-spel. Idag ville Hugo hem för att titta på "usse, ångben och kalle". Bestämd, som sagt...

Besök i 7-9e

Igår slutade jag jobba kl.13, Hugo mötte upp mig på jobbet och vi styrde bilen mot Aneby för att träffa alla underbara ungdomar från mitt jobb som jag hade i våras. När vi kom fram hade de dukat upp med fika och Hugo fick en teckning och två små figurer av zernit-lera. Han var snabb med att plocka isär figurerna och stoppa i munnen, troligtvis eftersom han trodde det var godis. Det roliga var att han visade sig från sin bästa sida och alla tyckte han var hur underbar som helst, vilket han ju är.

Hugo börjar få rutiner igen på sovandet. Han somnar ca 19.30 och vaknar kl.6. Igår var det fredag och jag tyckte det var skönt att det var lugnt vid 20-tiden (=Idol). Niclas frös (notera det ovanliga i detta), så vi satte igång en brasa. Jag tog på mig raggsockar och kröp ner under en filt. Vad hände? Jag kan ju säga att jag missade över halva programmet. Jag var så trött att jag inte ens orkade gå in i rummet bredvid o lägga mig. Eller som då jag vaknade 22.30 lagom för att se vem som åkte ut. Brydde mig inte, stängde av och gick till sängs.

Det är utvecklingssamtalstider. Jag är ursäktad.

Mora träsk och en hejdundrande födelsedag

Ingen har väl missat att Hugo fyller två år idag och bästa sättet att mjukstarta firandet på var den moraträsk-konserten som Ludwig, Hugo, Niclas och jag var på igår. I våras var vi i Nässjö och tittade på de två halvtjocka, gråhåriga och svettandes männen, men då fick Hugo vara hos mormor och morfar. Igår var han alltså på sin första konsert- hur kul som helst!











Idag har det firats utan dess like och det är en extremt trött Hugo som tackar för alla fina gratulationer!




Alla Helgonna-helg


I helgen har jag återigen fått något bekräftat som jag känt länge nu- att det inte behöver vara stort och påkostat för att bli ett minne för livet.

Det började i fredags då vi var och hälsade på Niclas mamma i Eksjö. Tråkigt nog får inte hennes barnbarn hälsa på p.g.a diverse smittorisker och för att ha en väldigt tät kontakt med sina barnbarn till att inte ha sett dom på en månad är ett stort steg. Jag och Niclas "gick in i skift" och turades om att vara med Hugo utanför. Det roliga var att Hugos minnen från sjukhuset just nu består av ett evigt springande i långa korridorer, prat med människor som tyckte han var bedårande och en stund grävskopetittande. Så den som säger att sjukhusmiljöer är jobbiga och tråkiga- prata med Hugo om det så får ni en annan uppfattning!

När vi kom hem tog det inte lång stund förrän mina familjemedlemmar började droppa in. Det vankades barnkalas och den första som kom var Uno tillsammans med mamma Camilla och morfar. Hugo och Uno lekte en stund, så kom Leo och hans familj, mamma med Ludwig och Lotta och Bruno. Bullens korv, glass med tillbehör, underhållning, godispåse och succén var ett faktum!

Så blev det då allahelgona och Ludwig ville inte äta upp sin frukost. Jag sa: "Vi ska på utflykt, men jag säger inte vad vi ska göra förrän du ätit upp". Ni som läser detta kan ju känna till att vi planerat att åka till kyrkogården för att tända ljus, men det var nog inte det första Ludwig tänkte på eftersom han utbrast: "Ja, vi ska åka på cirkus!" När han fick veta att vi skulle till kyrkogården blev han jätteglad! Faktiskt :)

Tänk er Ludwig och Hugo vattnandes på gravar och tända ljus eller Ludwigs kommentar "snart kommer Gud". "Honom träffar vi en annan dag" blir mitt svar. Eller då jag säger "ikväll kommer det vara fint här" medan jag förklarar att det kommer lysa fint från alla ljus. "Vad kommer Gud säga då?", blir frågan. Härlig kille :)

Så tände vi ljus, vände ansiktena upp till himlen och skickade en hälsning till våra skyddsänglar!

   
      Ingen snäll bild, men ändå rätt talande: Hugo är inne i en period där det mesta är "min" eller "mitt", som till exempel fåtöljen han just fått av mormor och morfar...




RSS 2.0