Inskolningssamtal

Som ni kanske vet har jag VAB:at några dagar nu i veckan. Hugo har varit i de febrigas land och träffat hosttrollet och snorhäxan. Idag såg vi en liten, liten ljusning i tillvaron och har både haft lekparkspremiär och pick-nick på trädgården. Nu tycker alla; "låt honom vara inne och vila när han har feber", men då kontrar jag med att säga "inte så lätt med en aktiv liten Hugo och frisk luft är det ingen som har dött av än så länge".

Iallafall så har det även putsats fönster härhemma idag och de vi har varit på inskolningssamtal. Oj, vad jag hade sett fram emot detta och oj vad roligt det var att titta i Hugos pärm och höra personalens "analys" av honom. Vi konstaterade alla att inskolningen gick mycket bra och att Hugo-mannen börja känna sig tryggare på förskolan. Vi överröste förskollärare Maggan med en massa positivia kommentarer och jag tror att Hugo längtar till sina kompisar. Håll tummarna för att han får träffa dom på tisdag!


Nya upptäckter

Hugo går på upptäcktfärd varje dag härhemma- antingen gör han precis som Ludwig gör (bl a kravlar upp på diverse bord och sätter sig) eller så hittar han på saker på egen hand. Häromdagen va' dörren till slaskskåpet öppen och Hugo tog tillfället i akt att krypa in:



Nytt för den här veckan är att mina föräldrar har köpt utemöbler till småkillarna. Snökaoset som la' sig som ett täckte på trädgården för ett par dagar se'n gör att möblerna får stå inne så länge- till de båda barnens förtjusning. Här har det intagits frukost, mumsats på godis och ritats teckningar:





Blir nog mysigt på altanen framåt vårkanten :)

Ny frisyr

Idag fick Hugo en ny frisyr, men lugn, lockarna är kvar bara det att de inte är lika yviga :)

Men GUD, nu är han ännu sötare!

Tack morfar, hälsar Hugo.

Tyvärr ingen bild på nya frisyren, men dock en underbar bild på Hugo i en passande mössa dåliga hårdagar:


Moja tjäsk

Äntligen var det söndag och alla var friska och krya och i det här hemmet betydde det bara en sak: Mora Träsk-konserten skule gå att genomföra!

Tack vare Martinas vaksamma öga såg hon en annons om att Mora Träsk skulle komma till Nässjö idag. Jag och Niclas nappade direkt, som en kul grej att göra med Ludwig och det slutade med att vi var tre vuxna och fyra barn som åkte. Det var bara SÅ fantastiskt härligt att se lilla Ludwigs kropp som spratt med i minsta lilla rörelse som den svettiga, gråhåriga Leif Walter tog för sig (sångaren i Mora Träsk). Naturligtvis köpte vi en Mora Träsk t-shirt innan det drog igång. Ludwig på plats mellan kusinerna och se'n var succén ett faktum. Favoritsångerna var "I ett hus i skogens slut" och "Tigerjakten", men det hade jag kunnat berätta redan innan :)

Efter showen var slut fick stackars herr Walter skriva autografer till den ringlande kön med förväntansfulla barn, därav de fyra som var med oss. Ludwig konstateratde att "Han ska bli Mora Träsk när han blir stor" och att han ska dit imorgon igen. Stackars Jessica och Robert. De kommer bli ihjältjatade...

Var Hugo var? Han myste hemma hos mormor och morfar :)



En solig bild där Ludwig erbjöd sig att mata Hugo med yoghurt...

En treårings prat och tankar

Ludwig är här i helgen igen och vi upphör aldrig att fascineras över hans intressanta tankar:

Som ni kanske vet har Niclas tatuerat "Ludwig" och "Hugo" på armen. Ludwig som har börjat intressera sig för bokstäver frågar:

- Vad står det där?
Niclas svarar:
- Ludwig och Hugo.
Ludwig funderar en stund och frågar:
- Men var står det Sandra någonstans då?

(jag står bredvid och småler)

Ludwig är blöjfri numera, varvid det kan uppstå små blöta situationer. Så har varit fallet båda nätterna nu i helgen (tack för att det finns "kisskydd"!). När Ludwig vaknar på morgonen säger jag att han måste bada för att han har kissat i sängen, då han genast skyller på sin kompis Viking. "Jaha", säger jag, "är det Viking som har gjort det". "Ja", säger Ludwig. "Han sov hos oss inatt". Härligt barn :)

Bokrea

Bokrean är här och mamma, snäll som hon är, passade på att köpa lite böcker till Hugo och Ludwig. Det sötaste som finns är när de själva kryper upp i soffan och börjar bläddra i en bok (jodå, Hugo kan det också nu). Här står Hugo på köksgolvet i ett hav av  böcker:



En annan rolig situation som har smugit sig in härhemma är att Ludwig och Hugo leker tillsammans mer och mer. De pratar med varandra och löser problem. Som här t.ex, när Ludwig låtsasleker att han har kört fast med bilen och ropar att Hugo ska komma och hjälpa honom. Med varsina verktyg i händerna börjar de jobba för att "få loss" bilen:



När små pojkar har arbetat så hårt tar de en välbehövlig paus och äter cornflakes ur små minipaket, eller som Ludwig uttryckte det: "Vilken fest!":


RSS 2.0