Mors Dag

Idag är det mors dag och det firades med en underbar buffé i Mårdsmålen tillsammans med de familjemedlemmar i familjen Rehn som bor i Tranås (eller med en mils radie från norr till söder). När vi hade tagit två gånger ("lite av varje" blir lätt till ett mindre berg...) uppdagades det att det även var efterrättbuffé! Jag vet se'n innan att deras julbord är suveräna och det här gick inte heller av för hackor! Frågar man Hugo vad han tyckte om maten, så tror jag han var nöjd: Han åt också en buffé. På rån, majskrokar, välling och vatten...

Min mors högsta önskan från mig var att få ett kort inramat på Hugo.
Naturligtvis fick hon som hon ville. Här är bilden:



Naturligtvis fick även farmor ett kort på våran lilla skönhet :)

Bilder på Hugo, eller jag menar Ludwig, eller???

Likheten finns, iallafall på de nedre korten...

 

 


Vägval i livet

Mysiga dagar med Ludwig ligger bakom oss-
i torsdags var det maskerad på dagis och då var han en elefant, vem kan motstå denna 2-åring?:



Senare på kvällen blev han pizzabud och dagen efter trädgårdsarbetare:

 

Vi får se vad han blir när han blir stor, men nu har han iallafall praktiserat som elefant :)


Sitta i knät

Lite varstans där Hugo hamnar, hamnar han också i knät hos olika personer. Är det inte på Ludwig så är det hos min morfar (eller Harry som han kallas när Ludwig är med). Harry "hotade" Hugo med stryk, antagligen därför han blev ledsen:



Hos Ludwig är det lite lugnare:



Annars är det så att vi har börjat snygga till trädgården efter att snön äntligen lagt sig och det börjar bli lite varmare igen (jag skrev lite). Idag var det ett par buskar som ansades- blev jättefint! Den här "busken" lever sitt eget liv och är så oerhört vacker. Här i vårprakt:



Till helgen kommer Ludwig och då kanske han kan hjälpa till att rensa rabatterna. Eller kanske någon annan som vill komma hit och hjälpa oss med sådana spännande saker???

Bilder från Weine

Jag bara måste dela med mig av superfina bilder som är tagna av Weine!

De talar för sig själva:

   





Här är Weine FRAMFÖR kameran tillsammans med en viss liten fotomodell...



Tack Weine för de fina bilderna!


Morfarhelg

Den här helgen har gått i morfars tecken :)

Vi tackar för den trevliga stunden hemma hos Rolf och Ingrid igår (Rolf är NICLAS morfar).

Idag var vi och hälsade på "Hajjy" på Uvaberg. Ludwig, Hugo, Niclas, jag, mamma och Lotta. Där kom vi på att morfar var kittlig och hade barnasinnet kvar. Ni kan ju försöka föreställa er hur det såg ut när Ludwig och han byggde hus av Ludwigs klossar...Efter besöket hos MIN morfar åkte vi hem till "mofa Eif" (min pappa, Ludwigs bonusmorfar och HUGOS morfar). Där bjöds det på köttfärssås och spagetti till allas förtjusning, men någon ananas till efterrätt blev det inte som det var tänkt eftersom Hugo och Ludwig somnade av ren utmattning.

En social helg- perfekt att inte vara hemma för då kunde vi blunda för ogräset som skriker efter att behöva rensas i rabatterna...men, men. Vi har visning på vårt hus 3 juni, så jag tänkte rensa så nära det datumet som möjligt...

Ska också tvätta garaget innan dess- mycket att putsa och ansa. Hoppas på mycket folk på visningen!

Tack alla underbara MORFAR för att ni finns!


Beach 2010

Nu har vi rustat våran bebis inför Beach 2010.

Man kan aldrig bli för noga när det gäller barns säkerhet: en heltäckande baddress med uv-skydd och en badkeps med nackskydd som accessoar. Överbeskyddande??? Nja, ok, kanske...
Det är regn och rusk ute, men Hugo vet: Snart kommer sommaren!



Vill Hugo inte ha badkepsen har han den tuffa solhatten att sätta på sig istället:



Som sagt: Nu är vi redo!

Cirkusbilder

Ja, då har vi äntligen fått ordning på datorn så smått, så nu blir det lättare att lägga in bilder i bloggen. Vi bara MÅSTE visa bilder från när vi var på cirkus!

Här hade vi precis köpt popcorn till Ludwig och förväntningarna var stora! Han (och vi) hade velat åka till cirkusen i flera timmar och nu var det nära:




Ludwig fick smaka sockervadd av Felicia (som också var med tillsammans med Aimie). Han älskade det och naturligtvis köpte vi en egen till honom:





Det roliga med Ludwig är att han mer än gärna visar hur clownen gjorde, han säger att han själv är en clown + att han går o letar efter clownen när han kommer hem från dagis. Synd att han inte har några clownkläder. Han får helt enkelt nöja sig med mina skor:



Vad som annars hände i helgen var att jag var på loppisen på sta'n och fyndade. Bl.a en kanonbra aktivitetsfilt till Hugo. Vi måste börja tänka på att lägga honom på mage mer o mer,vilken tur då att han gillade den!:


Cirkus Olympia

Så fort jag såg skyltarna angående den stundande cirkusen , tänkte jag: "aha, vi går på cirkus med Ludwig". Det passade så bra eftersom det var våran helg och allt, men vad händer: killen går och får maginfluensa!

Jag och Niclas hade ju sett fram emot cirkusen så mycket! Efter mycket "om och men" köpte vi biljetter och lämnade Hugo hos mormor och morfar. Problemet var bara det att vi var hos "momo Inglill" och "mofa Eif" ca två timmar innan cirkusen började och det var en viss liten kille som bara ville åka därifrån. Vi läste bok, ritade och busade...Senare när vi skulle åka så ville inte Ludwig följa med!

Vi lockade med lite clowner och i bilen märkte vi att Ludwig har saknat kvalitetstid med BÅDE Sandra och Niclas utan Hugo. Det har typ inte hänt se'n lillkorven föddes.

Behöver jag säga att cirkusen var en succé??? Vi upptäckte Ludwigs förkärlek till clowner...och sockervadd. Nästa gång tar vi våtservetter med oss!


Sommarjobb

Jag har fått sommarjobb!!! Vecka 27-30 ska jag jobba på Uvaberg (ett äldreboende i Tranås). Dels är jag supernöjd över att ha fått ett vikariat, så jag kan dryga ut mina föräldradagar, dels är jag glad att det är just på Uvaberg eftersom jag har hört så mycket positivt om det boendet. Visserligen så bor min morfar där, men jag ska inte jobba på hans avdelning.

Var ska Hugo vara då, undrar ni? Jo, det är så fiffigt att jag ska jobba på Niclas semester, så under fyra veckor kommer Hugo gosa extra mycket med sin pappa. Härligt både för pappa och Hugo!


 
Jag och Niclas kommer ha en vecka tillsammans, se'n jobbar han några dagar o så får vi gotlandsbesök :)

Lite av varje

Hugo och jag har nu hunnit landa hemma efter våra supermysiga dagar hos kusin Uno i Stockholm. Det var svårt att ta en bild med de små juvelerna tillsammans, eftersom Uno gärna ville pilla Hugo i ögonen eller smaka på honom i största allmänhet, men här är en mysig bild:



Det som annars är lite nytt är att Hugo har fått två tänder och börjat med smakportioner av "både det ena och det andra". Vad sägs om gröt? Eller lite morotspuré kanske? Idag stod jag i en affär i sta'n och funderade ut veckomenyn för lilleman och tog med bestämdhet några burkar spagetti och köttfärssås, blåbärspuré och päron/äppleburkar. Vad som hände med tanken på att jag skulle laga maten själv vet jag inte riktigt, men än finns det ju chans till "bättring". Bra, tycker Hugo iallafall, att farmor köpte en bitring till honom i påskpresent, så kan han tugga på den emellanåt också:

 

Vad Ludwig gör när han är här??? Bakar såklart!


RSS 2.0