Vab-dag nr 2

Hugo, liksom andra med honom, har dragit på sig en rätt fin hosta så idag är vi inne på andra dagens VAB:ande. Igår hade vi läkartid och vad stolt jag var efter det besöket! Eftersom Hugo leker mycket doktor hemma visste han precis vad som förväntade sig av honom. Att läkaren dessutom var underbar med barn var ett stort plus.

Inatt sov Hugo hela natten i egen säng, så den flytande Ventolinen som vi fick på recept verkar gjort sitt.
Håll tummana för att det går åt rätt håll!

Idag är vi piggare, både Hugo och jag, så vi passade på att göra jordnötskakor nu på morgonen:


(Martina sov över och agerade fotograf)

 


En liten katt



Den kreativa förskolepersonalen målade morrhår på barnen idag.
Lugn! Det är vattenfärg (kan dock bli problem att få bort ändå eftersom Hugo hatar att tvätta sig...)
Så söt!

Kreativ vecka

Äntligen blev det några plusgrader, så vi kunde gå ut o göra världens finaste snögubbe!

Här dekorerar Hugo snögubben med stenar. Ludwig var också med och rullade, men han gör som sin storasyster och vägrar vara med på bild:



Att inte Hugo var rädd för snögubben! Nu ser jag hur stor den egentligen är! Det skumma är när man går ut i köket o får för sig att det står någon därute. Och det gör det i och för sig, men iallafall...

På förskolan i veckan skapade Hugo ett alldeles underbart kort som han är mycket stolt över,
två hjärtan med glitter:



Min kreativitet i helgen har bestått i att jag har sytt ett nytt draperi till Ludwigs sängkoja (rosa är snyggt, men spindelmannen-tyg är snäppet coolare), bakat och skapat kort av papper. Symaskinen står fortfarande framme o nästa steg är lavendelpåsar och kulpåsar. Jag har fått för mig att sälja mina alster på nästa loppis i parkhallen o då gäller det att lägga upp ett lager :)


Ett nytt rum

Så kom den då till slut: dagen som Ludwig har väntat på se'n hans växasäng (som han inte använde) flyttade in i Hugos rum: Han fick en loftsäng! Tack, underbara Linda och Roger för allt fint vi fick med oss hem!

Hugo har hittat en ny vrå i huset:





Vem vet: sängen och byrån kanske blir vita i framtiden + att jag har tänkt att sy ett draperi till kojan med spindelmannen-tyg. Kojan ska få en madrass o ljusslinga, åh, shit vad roligt att inreda!

  

Detaljer från rummet. Barnen ÄLSKAR dockskåpet och med den lilla byrån i läshörnan har vi nu alla böcker samlade på ETT ställe. Hockey-spelet är ju bara så kul!

Nu är Ludwigs rum SÅ mysigt, riktigt avundsjuk!


En liten kusin

Igår föddes Hugos kusin på Eksjö BB. Vet egentligen inte mer än så, men vilket litet liv! Inte ens ett dygn gammal...

De som fötts i släkten se'n Hugo kom till världen är Leo, min brors son, Melanie, som Ludwig är morbror till, och Izabella, vars far är Niclas kusin och Ludwig och Hugos gudfar. Hänger ni med???

Väldigt roligt är det iallafall och vi hoppas få se en glimt av underverket innan det är dags att åka på kryssning.

RSS 2.0