I spelens våld

Både Ludwig & Hugo har upptäckt hur kul det är, det där med dataspel. Sitter den ena med surfplattan, sitter den andra med Niclas telefon, eller tvärtom...Lärorikt, javisst, men var går gränsen?

Fick "flash-backs" från när jag var mindre och satt med SuperMario. Föräldrar som tyckte att jag "spelade för mycket". I min kurs har jag precis läst en avhandling som heter "Spelet runt datorn" och det ligger verkligen i tiden, iallafall härhemma :)



En liten mus

Idag fångade vi (återigen) en mus under slasken i köket, vilket Hugo hörde talas om och ville titta på. När vi stod och tittade på den förklarade jag att den var död. Hugo svarar:
"Du måste vara försiktig mamma, så du inte skrämmer råttan. Jag kan trolla den med mitt trollspö (en febertermometer) så den blir glad igen".

/ en lösryckt händelse från vår treårings liv...

Ett obevakat ögonblick...

Under ett obevakat ögonblick fick Hugo & Ludwig en idé:


För att få ut dem en dag i helgen lockade jag med att bygga snökoja. Här är de fullt sysselsatta med att bygga ett hål stort nog för två i snöhögen:
 


Annars kan jag meddela att Hugo-stackaren har haft feber och varit förkyld från och till i en vecka. Efter att ha gråtit sig igenom några timmar inatt fick han idag diagnosen "enkelsidig öroninflammation". Vi ser fram emot natten med skräckblandad förtjusning- Förtjusning över att få sova, skräck eftersom det kanske inte blir så...

RSS 2.0