Midsommar

Midsommarafton bjöd på en otroligt bra dag tillsammans i glada vänners lag. Vi hann med Högstorp, Aggas och en eftermiddag hemma hos Stefan och Mia Ritz. Hur trevligt som helst! Barnen var glada, bara det att Hugo blev lite besviken..."Nu tar vi raketen" sa spelmannen i slutet av midsommardansen och Hugo blev hur glad som helst. När det var slut frågade han "skulle vi inte åka rymdraket, mamma?". Härlig kille!
 
Ni som har träffat Hugo på sistone har märkt och noterat att han börjar prata mer och har en oerhörd glädje, fantasi och livslust. Idag tyckte han att vi skulle "åka till Stockholm för han bor där i ett tält".
 
Eller ett annat roligt uttryck som kom från Ludwig häromdagen. Vi pratade om döden (ständigt återkommande samtalsämne med Ludwig) och jag sa att man blir en ängel och kommer till himlen när man dör. Han kontrade: "Jag vill inte bli en ängel. Jag vill bli spiderman och flyga runt. En röd spiderman för dom är snälla."
 
Jag säger då det...
 
Bilder från midsommar:
 
 
 

Kaka med vit choklad

Niclas bara ÄLSKAR vit choklad och när jag fyllde år nyligen testade jag att göra en kaka med denna smarriga ingrediens. Resultatet blev en succé och här bjuder jag på receptet:

Vita choladhavrekakor, 24 st.

Ingredienser:
125 gram smör, rumstempererat
2 1/2 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 krm bikarbonat
3 krm bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl
200 gram hackad vit choklad + lite till för att smälta och doppa kakorna i

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa smör och strösocker luftigt med en elvisp
3. Tillsätt ägget och blanda
4. Hacka chokladen och blanda den med snörsmeten
5. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smörsmeten och chokladhacket
6. Dela smeten i 24 delar och rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar med 5 cm mellanrum. Tryck ut bollarna lätt.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna i 5 minuter på plåtarna innan de läggs över på galler för att svalna helt.
8. Smält vit choklad över vattenbad och doppa halva kakan i den vita chokladen (kan uteslutas)

Lycka till!

När vi ändå pratar mat och godsaker: Igår var vi på en supertrevlig och härlig middag hemma hos moster. Jag gjorde ett tappert försök att samla alla fyra kusinerna på bild. En skål med ostbågar och sötsugna barn:





Efter träffen hemma hos moster blev det en sväng till lekparken i närheten. Succé igen för grabbarna och full fokus för Hugo som kämpade för att hålla sig kvar på gungan. Bäst var hans kommentar: "Jag gungar som Mamma Mu!" (Till middag idag åt han "morötter som Lille Skutt")


Nyklippt



"Liten blir stor", eller hur är det man brukar säga?

Hugo "ville ha som Ludwig har" och vi var inte sena att nappa. Bara det att Hugo var lite rädd för rakapparaten och Niclas fick offra sig först...

Tycker ni att Hugo ser nöjd u? Kan bero på att han överkonsumerar melon och tittar på Musses klubbhus :)

Ni kanske undrar hur Hugo såg ut innan klippningen?
Här bjuder vi på en bild från restaurangen på Vildmarkshotellet: Hugo ritandes på pappersduken...

Födelsedagspresent



Det kom ett blombud till jobbet i torsdags. Hur mysigt som helst!
Ska bara komma ihåg att plocka undan buketten imorgon när byggarna kommer igen...
(vill inte ha dammspån på mer saker nu!)

Kolmården

I helgen  var jag, Niclas, Hugo och Ludwig på minisemster i Kolmården. Hotellet var allt vad man kunde önska sig, likaså djurparken. Killarna stortrivdes o lite extra roligt var det att möta upp Dennis, respektive Camillas familjer och mamma och pappa!


Hugo och Ludwig spanar efter "Farmors hus"



Hugo stryker kring vargens lya



Ludwig åker skrinda


STORA lekparken- barnens paradis!

Hmm, de bilder du hittills sett skulle man nästan tro var tagna på hemmaplan, men Ludwig ridandes på en kamel ser man inte varje dag!



Ett glatt gäng som åkte hem med ett leende på läpparna kan jag säga!

RSS 2.0