Midsommar

Man kan tycka att det var några dagar se'n nu, men lite bilder från midsommar måste vi ju lägga upp här på bloggen. Midsommarafton firades i Högstorp med god mat, sång och dans. Senare på kvällen var vi hos goda vänner i Tranås och grillade. Ludwig var saknad eftersom han förgyllde tillvaron för samma gäng på nyårsafton, men Hugo gjorde istället succé för dom båda :)


Här sitter Hugos "mellankusiner" och äter en traditionell midsommar lunch: köttbullar, potatis och sås
(jag kan tillägga att undertecknad var barn den här dagen: ingen sill och ingen alkohol)


Här har vi radat upp oss vid midsommarstången. Både Ludwig och Hugo älskade att dansa runt den!



Vad som annars händer den här veckan är att Hugo är hos barnvakter "lite här och där" (läs hos mormor & morfar, farmor och Lotta). Jag har börjat sommarvicket på Uvaberg och Hugo får åka runt till vänliga människor i släkten som vill vara barnvakt. Om ca en vecka går Niclas på semester och då kommer inte mitt hjärta vara lika tungt när jag jobbar för då vet jag att Hugo får mysa med pappa :)

Uno är i sta'n

Igår hade vi storfrämmat här på Sagaliden. Uno och hans familj kom på besök! Uno har utvecklats MASSOR se'n vi var hos honom i april och Unos föräldrar tyckte samma sak om Hugo. Det var lite svårt att ta kort med Uno och Hugo på samma bild, men jag kände att jag bara MÅSTE försöka eftersom de var så fräna i sina mössor:



Utvecklingen som Hugo har gått igenom se'n i våras är att han bl.a. har blivit mer medveten om sin kropp och att han kan sitta upp kortare stunder. Här har han upptäckt sina fötter och sitter och myser i Jonathans gunga. Jonathan är Hugos kompis från föräldragruppen:





Ha annars en underbar midsommar allihopa så får ni se fram emot bilder från midsommar här på bloggen!

Blogga ofta- eller inte...

Jaha, och så gick det med att jag skulle börja blogga lite oftare...skriva vanlig text såhär är väl inga problem, men för att lägga upp bilder måste jag starta upp min dator och det projketet orkar jag INTE med nu. Sitter och gör smycken istället- mycket roligare!

Helgen som ligger bakom oss var en s.k "Ludwighelg". Vi var hemma och bara tog det lugnt, var på två kalas och hann med ett besök hos mamma och pappa. Förutom detta fick Ludwig en ny idol. Han heter Henrik. Henrik är bonde i Äpplaryd. I söndags var vi och hälsade på Henrik och hans familj. Ludwig matade hönsen, kaninerna och fick åka traktor. Behöver jag förklara varför Henrik är hans nya idol??? Lyckligare barn får man leta efter :)

Vad som händer annars just nu är att jag håller på att längta ihjäl mig efter Uno! Han kommer till Småland imorgon och då ska Hugo få träffa sin kusin igen. Det ska bli kul o se om de kan leka nå't. Rapport följer...


Poolpremiär utomhus

Redan när jag och Hugo åkte hemifrån i morse tänkte jag "det här kommer bli en varm dag" och tog med den sedan några dgara ihopplockade ryggsäcken med heltäckande baddress, keps, skyddsfaktor och badring.

När vi kom till Högstorp i eftermiddags var det 30 grader (?!) i poolen. Perfekt badtemperatur för en liten bebis! Hugo fick bada i mammas famn till en början, men var inte så jätteförtjust över det- då satte vi honom i badringen och herregud vad han njöt! Hoppas på fler härliga baddagar!



Behöver jag säga att sjöjungfrun Felicia praktiskt taget bor i poolen just nu???


Förskola

I maj månad tog vi Hugo under armen och sprang omkring på ett par olika förskolor i sta'n- fast helt olika var dom inte. Våra krav är bra utemiljö, stora ytor inne och nära till naturen. Man kan säga att det uppfylldes av båda förskolorna, med den skillnaden att det ena byggdes för ca tre år sedan och det andra har funnits i urminnes tider...typ...

Så vilka blev det nu då, undrar ni?

Ja, hmm, valet har inte varit lätt, men nu har vi tagit det första stora viktiga beslutet åt Hugo.

På första plats kom....Hagadals förskola (för utomstående: en förskola som byggdes för ca tre år sedan på idrottsplatsen som ligger på andra sidan vägen mot där jag och Niclas bodde innan Taleryd)

På andra plats (trumvirvel): Stoeryd- en förskola med MÅNGA fördelar

På tredje plats: Mariagården (skratta inte nu, men det är en förksola som ägs av kyrkan, DOCK inte så stora ytor, men förfogar över stora ytor i samma byggnad = församlingshemmet)

Vi kunde valt en fjärde, men lät bli eftersom vi tror att vi får plats på någon av ovanstående.

När Hugo ska börja??? I januari- oavsett om mamma har jobb då eller inte.
Nästa fråga är var vi kommer bo, men förhoppningsvis blir det ett mindre hyreshus i Ängaryd- om vi får en plats till Hugo på Hagadal vill säga...


Tre kärlekar

Tack Niclas för den fina kameran som jag fick när jag fyllde år! Jag har haft mobilkamera ett tag, men det blir ju inte riktigt samma bilder med en sådan...så nu är jag stolt ägare till en ny digitalkamera. Jag älskar den!

Hugo får stå ut med att bli fotograferad och Ludwig kommer nog fastna lite bättre på bild hädanefter...

Det är så roligt att följa Hugo i hans utveckling just nu. Vi ser när det är något han verkligen gillar- Just nu:
hans tandborste, spegeln och tygboken:

  

Ser fram emot att blogga med den nya kameran!


Åsens by

I helgen har Ludwig varit hos oss och vi har gjort en massa spännande och trevliga saker!

Sedan några veckor hade vi bl.a. planerat att åka med mormor till Åsens by. Vilken dag vi fick! Ludwig matade kaniner och hälsade på tupparna, fåren och getterna. Naturligtvis blev det en liten pic-nic i gröngräset och en STOR glass till efterrätt. Tack mormor Ingalill för att du kom på idén att åka dit!

  
  

Värme

Värmen har kommit och med den alla känslor med hopp om en kommande sommar-
eller är den kanske redan här???

Alltid när vi åker till sta'n är det lite småsynd om Hugo eftersom han får solen i ansiktet. Vi har försökt med solskydd fram, men med blandat resultat eftersom man blir en lite småfarlig förare (ser inte lika bra då). Så idag kom jag på den smarta idén att sätta på Hugo en keps! Han inte bara slapp att få solen i ansiktet utan tyckte det var så skönt att han somnade direkt! Som ni ser är han mycket pigg på kortet:



Se'n vi kom hem från Stockholm har vi också en mycket trevlig rutin. Varje gång Hugo och Uno hade sovit fick de "hälsa på varandra och prata lite". Jag va' lite orolig att Hugo skulle känna sig ensam när vi kom hem igen, så istället för att prata med Uno älskar Hugo att prata med killen i spegeln. När han fick syn på sig själv i renarna på väggen var lyckan total! Ni skulle hört hur han skrattade!




RSS 2.0