Gott Nytt År!

Gott nytt år önskar Sandra med familj ♥

Bilder från helgen...


Julklapp

Hugo har slagit in alla nappar utom en till Tomtebarnen. Den sista försvinner inatt och det vet han om. Än så länge går det bra...

Testar att lägga upp en film...


Testar att lägga upp en film...


Tiden går...

Jag ska bli farmor!

Tiden går...

Jag ska bli farmor!

Vinterbestyr

 
Den gär bilden är tagen i 15- strax efter luciatåget på Hugos förskola. Han poserar, men efter ett tag tycker han det räcker och utbrister: "Jag vill gå till min bil nu mamma!"


Detta kan vara sista (och nästan den enda) bilden på Hugo med nappen i munnen. Dessa ska han ge till tomten i julklapp och är mer inställd på det nu se'n han träffade Tomten i skogen förra helgen. Nu menar han själv att "Då ska jag få godis istället (i utbyte)". Är det så enkelt så...Kanske någon som vill vara barnvakt på julafton??? (skämtar)


Snögubbarna är producerade av Ludwig och hans familj. Idag när vi kom ut var vi tvungna att testa en grej och tog fram vattenfärgerna. Barnen hade hur jul som helst och det bästa är att smältvattnet (och därmed färgen) hamnar på åkern på andra sidan vägen eftersomd et är där de står...


Ludwig och Hugo önskar god jul!

Bland tomtar och troll

Idag var Hugo och Ludwig i sagans värld, endast ett stenkast från mormor och morfars hus. Tomtar och troll hade i eftermiddags tagit över i Hembygdsskogen och det bjöds på godis, trolldryck och lekar. Längs stigen var marschallerna tända och här och var fanns det små miniatyrlandskap att kika på. Bäst i alla klasser var Tomten som satt på en plats i skogen och verkligen tog sig tid för alla barn. När han berättade för Hugo att hans barn önskade sig nappar i julklapp var Hugos öron stora som tefat...Ludwigs kommentar efteråt var att "Det kändes som jul" och att "Det där var den riktiga tomten. Alla andra har babara varit utklädda". Oförglömligt och rekommenderas varmt nästa år. Håll utkik efter "Tomtevandring" i Hembygdsparken!

När vi kom hem var det baddags, men det ville Hugo inte riktigt veta av. När jag kom på den smarta idén att locka med ett sugrör blev det fart på honom . Då skulle han blåsa bubblor och bada på en gång. I badet satt han en bra stund. Resultatet har ni här:


Annars tittar killarna på Julkalendern med skräckblandad förtjusning och efter tradition från när jag var liten har de varsin paketkalender. En given succé:

Blir ju nästan tårögd...

Hjälp vilken lustig känsla det är nu när Hugo håller på att förvandlas till "stora killen". I början av förra veckan minskade vi ner på "napp-beståndet" (Hugo ska, något motvilligt, ge bort napparna till Tomten, så vi måste börja någonstans...) samt att vi i fredagskväll tvärt slutade med vällingen. Att han efter badet igår ville ha "kalsonger som Ludwig har" blev ytterligare en faktor- visserligen över blöjan, men ändå. Stolt som en tupp var han :)

Vällingen slutade vi med eftersom Hugo "hostade" av den (läs: kräktes), så då kände vi att "Va' fasen, lika bra att passa på att ta bort den med en gång". Nu ska vi bara ta bort alla tillbehör från diskbänken också, men faktum är att han bara har frågat efter välling en gång i helgen, men dom tankarna försvann fort. Tidigare drack han både morgon och kväll, så framstegen är ju egentligen hur stora som helst!

Det roliga är också att Hugo har börjat läsa godnattsaga för sin kära mor så att hon somnar i hans säng- den omhändertagande sidan är ett stort plus i kanten!

Nu är det jul här i vårt hus


RSS 2.0