Sommar

Äntligen hittade den hit, sommaren! Helt sjukt att 24 juli kändes som den första riktiga sommardagen, men, men. Jag började jobba kl.16 igår och lyckades pressa in en utflykt till Hätte på förmiddagen med min lilla familj.

Hugo stortrivdes och grävde i sanden och lekte vattenlekar som aldrig förr. Här visar han hur kladdig man blir när man äter mockarutor (bara så ni vet):
 


Det blev torsdag och ytterligare en eftermiddagstur på jobbet. Vad gör vi då? Självklart ser vi till att mina syskonbarn och mamma och pappa kommer på besök. De tittade in i det nya badrummet och lekte loss.
Kunde inte bli en trevligare förmiddag!
 


Så till slut en bild på Ludwig, nöjd som aldrig förut i sin Sean Banan-tshirt med autograf. Vi har sagt det förr och säger det igen, man behöver inte åka på semester för att barnen ska få en minnesvärd sommar!
 

Sommarkul

Som de flesta känner till redan är Hugo en kille som kan sitta hur länge som helst och bara "plocka med saker". Senaste veckan har pusselintresset blivit större och större. Snacka om att han är i en utvecklingsfas just nu då han pusslar allt från knoppussel till sitt 20-bitars med Nalle Puh. Niclas har sagt att han pusslat Nalle Puh själv tidigar ei veckan och idag fick jag se det med egna ögon. Shit, vad stolt jag blev!


En annan lek av Hugos favoriter nu är när "lilla kulan ska åka kitschekana", d.v.s när vi bygger ihop kulbanan som han fick av Ludwigs familj i 2-årspresent. Riktigt KUL att se vilka vägar kulan tar!

 
Det gäller att aktivera Hugo på dagarna, speciellt när det är så tråkigt väder. När jag jobbar hoppar han och Niclas studsmatta, pusslar, leker och tittar på film. Häromdagen när jag hade en ledig förmiddag fick vi för oss att vi skulle ta med oss Martina och hennes föräldrar på en busstur på 30 minuter i Tranås. Vi har förmånen att åka gratis med stadstrafiken, så vi fullföljde idén för att Hugo skulle få åka lite buss. Bara det att han var mest bekymrad över bältet samtidigt som han undrade var vi hade bilen någonstans :)
 

Dockskåpet

Har man inget bättre för sig och regnet piskar mot rutorna är det bara att ta tag i projekt inomhus- ett av dessa för mig denna sommar var att fixa iordning killarnas dockskåp. Med inspiration från lego-kolmården och cirkustidningar kommer man långt!

Nytt tak:
 
Övre våningen: Sovrum med bokstäver och siffror, Vardagsrum med linbanebild
Mittenvåningen: inspiration från tigermattan i vårt riktiga vardagsrum
Längst ner: cirkusrum och garage :)
"Nu är jag igång igen", tänker jag själv, men riktigt kul att koka ihop eget tapetklister och "gå loss" :)
 
 

Sommarlov

Idag gick Hugo på sommarlov och det firade vi med jordgubbar och glass på "fikatrappan" härhemma. Han kommer vara ledig sex veckor och börjar förskolan 20/8 igen, samma dag som jag börjar mitt vikariat på förskolan i Hestra.
 
Niclas går på semester imorgon och jag kämpar på Uvaberg. Evigt pusslande, men, men... Jag kommer vara ledig tre veckor i augusti (en tillsammans med Niclas). Rörigt? Nä, inte alls...
 
En sak är säker: jag ser fram emot alla lekparksstunder i sommar och ska verkligen ta vara på tiden!

RSS 2.0