Vilken natt!

Vilken natt vi har haft inatt och då menar jag inte i positiva ordalag! Medan andra sprang runt och Halloween-festade oroade jag och Niclas oss för Hugokillen som vaknade tre gånger inatt och var vaken mellan 1-3 timmar varje gång. Skönt att Niclas kom hem från kryssningen igårkväll annars vet jag inte...

Så vad var det då? Antagligen magknip eftersom Hugo drog upp benen mot magen och vred sig av jämmer. Vi masserade magen och smekte på pannan och hade honom mellan oss i sängen, så mellan varven somnade han, antagligen av ren utmatting.

Imorse vaknade Hugo kl.10 och har än så länge inte frågat efter hans födelsedagspresent som vi tog fram inatt för att han skulle må bättre- en film med "Musses klubbhus". Min tanke är att vi ska lägga upp den på hyllan igen...

Inte heller varje natt som man går upp och duschar och gör sig beredd att åka till länssjukhuset Ryhov. När jag stod där som bäst insåg jag att klockan inte var fyra utan tre...men som sagt, Hugo somnade och nu verkar han må bra igen.

Nästa vecka laddar vi för fyra dagars förskola för Hugo och fem för mamma.
Få se hur många dagars jobb det blir för Niclas del- han är överförkyld! Vi skämtade om att han det är hans tur att VAB:a, men skulle inte fungera ekonomiskt. Tyvärr.

En tur till Eksjö

Som många av er redan vet ligger Niclas mamma, Ann-Cathrine, i Eksjö för cancer och diverse magproblem. Nu är hon betydligt bättre än förra veckan och tar gärna emot besök, så idag åkte jag och Jessica för att hälsa på. Ludwig har haft lite frågor om varför mormor är sjuk och vi har pratat en del om det. Ur en 4-åtings perspektiv blev han mest förvånad över att hon sover där på natten. Ludwig och Hugo ritade varsin teckning till henne och här ser vi "mormor med många ben och många ögon", ritad av Ludwig:



Martina och Emma var barnvakt åt Hugo och när jag hämtade honom hade han lyckats spilla ner två tröjor med vatten. Vad gör man då? Lånar av kusin Elina. Haha, måste sett roligt ut när Emma gjorde djupdyket ner i kartongerna. Elina är ju 7 år idag o lånade gärna ut till sin baltande kusin. Jag kan med största sannolikhet säga att det här är enda gången ni ser Hugo i en rosa tjejtopp.
Mammas hårsnoddar som armband har han tagit på sig själv:

Ett verbalt barn

Ni som umgås med Hugo mellan varven har väl knappast missat hur verbal han börjar bli.
Han härmar ord och tonfall på löpande band.

Som häromdagen när Ludwig ville prata med Hugo i telefon. Hugo tar telefonen och säger: "Ja, ig, ä det?" (Ja, Ludwig, vad är det?" Eller som igår när jag i telefon säger "Va' fan" med Hugo hängandes på höften. Sekunden senare hör jag honom "va fan"...

Hmm, på gott och ont att vi har en papegoja här hemma.
Dessutom en sjuk sådan. Idag, och troligtvis imorgon, är jag hemma och VAB:ar

Ha det och NJUT av att snön inte har kommit än!



4-årskalas

Idag firade vi Ludwig för andra gången (fika med släkten) och jag lyckades ta ett par riktigt bra bilder på grabbarna bus:


Killarna förbereder fika för gästerna :)


"Närå, vi lovar, vi ska inte blåsa ut några ljus..."



                             
             Spindelmannen med doktorsväska kom på besök...


Ludwigs födelsedag

Idag fyller världens bästa Ludwig fyra år!
Fyra år se'n den här bilden togs:



                             
Grattis på födelsedagen!

Hugo älskar sin morfar

Idag var det morfars tur att hämta Hugo på förskolan. När de kom hem lekte de och busade i tre timmar, drack en kopp kaffe tillsammans och så blev det dags att åka hem.

Hugo gav morfar en bamsekram och sa med eftertryck: ""Ja äska däj"!

Mormor och jag stod bredvid med tårfyllda ögon.

Vilket ögonblick!

Annars fick Hugo vaccin idag mot diverse barnsjukdomar. Håll tummarna för att han inte blir febrig denna gång!

Hugo älskar sin morfar

Idag var det morfars tur att hämta Hugo på förskolan. När de kom hem lekte de och busade i tre timmar, drack en kopp kaffe tillsammans och så blev det dags att åka hem.

Hugo gav morfar en bamsekram och sa med eftertryck: ""Ja äska däj"!

Mormor och jag stod bredvid med tårfyllda ögon.

Vilket ögonblick!

Annars fick Hugo vaccin idag mot diverse barnsjukdomar. Håll tummarna för att han inte blir febrig denna gång!

En underbar helg med grabbarna grus

Hmm, jag tänkte skriva "avkopplande helg" som rubrik, men ångrade mig till "underbar". Då jag var själv med både Ludwig och Hugo hela lördagen var den som sagt underbar, men inte så avkopplande, om ni förstår vad jag menar. Så vad gjorde vi då? Frågan är vad vi inte gjorde...

Under tiden som Hugo sov passade jag och Ludwig på att baka. Vi mjukstartade med playdoo-lera och avslutade med chokladbollar. Ni skulle varit med! Tänk er Ludwig som frågar "får jag stoppa den här i munnen??? (och ser sådär busig ut som bara han kan) och jag säger "nä, du får ont i magen". Vad tror ni händer? Ludwig äter upp sina små egenkomponerade chokladbollar och kiknar av skratt. Ett härligt minne som jag kommer bära med mig länge! Att han fick ont i magen senare hade han svårt att koppla till chokladbollarna...

Citat från helgen:
Ludwig och Hugo tittar i leksakskatalogen och Ludwig frågar "vad önskar du dig när du fyller år, Hugo, för jag vill veta?" (att jag frågade för ett tag se'n och Ludwig önskade sig ett dragspel låtsas vi som att vi inte hörde...)

Det som annars har varit utmärkande för den här helgen är att det inte leks så mycket cirkus längre. Nu är det "Pettsson och Findus" som gäller. Ludwig är Pettson, Hugo är Findus och se'n är leken igång. Jag kan avslöja att Ludwig var på en Pettson och Findus-föreställning med mamma nu i veckan och det har trissat igång fantasin. Härligt!



Vi har frukostmys och Ludwig "råkar" blåsa ut ett ljus och säger "förlåt mig". "Förlåt mig" och "Jag älskar dig" har förekommit mycket här i helgen. Det ena mysigare än det andra...



Killarna gör "chokladbollar" av playdoo :)

Värsta kexen

Herregud vilken förmiddag jag hade igår! Åkte iväg med bästa Martina och bästa mamma till Eksjö för att bli sminkade- låter lite halvidiotiskt, men det var riktigt kul att bli sminkade av proffs och se'n bli fotograferade med olika bakgrunder och i olika poser. Smålänningar som vi är ville inte jag o mamma köpa de dyra bilderna, men Martina valde en (köptvång eftersom hon var där för andra gången) som jag ska övertala att hon ska ha på väggen i sin nya lägenhet.

Efter stylingen gick vi istället till en park bredvid och tog bilder:

Mamma tittar upp i fjärran, precis som vi blev instruerade på fotograferingen:


Till Martina hittade vi en passande döskallebakgrund:


...och om ni inte har märkt det redan, kan jag upplysa om att hösten är här, då hör det till att ta en höstbild:

RSS 2.0