200 km/h

Livet rusar på i en väldig fart och jag ville med det här korta inlägget säga att vi har det bra, bara att livet rusar på i 150 och vi håller på att vänja oss vid att både jag och Niclas jobbar heltid. Vi stortrivs på våra jobb och det är härligt med den fokus som vi lägger på Hugo när vi kommer hem- städa ska jag försöka klämma in mellan föräldrafest på jobbet och Adelövs marknad, få se vad Hugo tillåter imorgon...

Jag har iallafall köpt den ultimata presenten till 35-åringen.

Håll utkik!

Händelserik helg

Helgen har varit händelsrik med många fina minnen. Pappa vann en biljett till cirkusen som va' i sta'n, bjöd mig och Ludwig och succén var ett faktum! Bara över att titta på bilden, förstår ni vad jag pratar om:



"Snurran" som han håller i handen kunde man köpa där. Naturligtvis fick Hugo en dagen därpå, och "cirkusen" fortsatte hemma. Härliga killar! En annan linslus fastnade visst också:



I helgen har vi även varit på dop, firat moster som fyller år och om en stund ska jag zumba i grupp för första gången (med samma moster). Många smarriga kalorier som måste bort efter den utsökta middagen!

Jag hör av mig inom kort om det blir fler zumba-tillfällen eller inte...

Sommarlov

Jag bara MÅSTE ösa lovord över vår son som är helt fantastisk!

Upptagen mamma som jag är har jag inte riktigt tänkt på det innan, men det är ju så att Hugo har ju faktiskt haft sitt första sommarlov! Att vara helt ledig från diverse pedagogiska aktiviteter i fem veckor måste väl ändå räknas som sommarlov även för en 1-åring?

Det är inte bara vi som ser Hugos utveckling över sommaren utan också personalen och det är ju hur kul som helst! Bara en så'n sak som att vi inte stänger trappgrindarna längre är ju anmärkningsvärt i sig! Idag, IDAG, gjorde han en grej för första gången: Han lämnade sin mamma i hallen och gick rakt in på dagis själv! När han hade gått två meter förstod jag vad som lockade: Amy. I våras var det Ayla. Nu är det Amy. Amy som började i våras. Amy som har hyllan bredvid Hugo. Amy som är jämngammal. Amy- Hugos första stora kärlek. När jag säger att vi ska till dagis säger Hugo: "oschis (dagis) Amy". Bedårande!

Synd bara att Amy inte var där när vi kom, men hon hade visst dykt upp lite senare :)

Ps. Tur att vi har snabbtänkt personal på Hagadal: I eftermiddags hade Hugo klättrat upp som King Kong ståendes på ett bilgarage, som stod på sniskan på en bänk. Garaget glider och fröken kastar sig genom rummet och tar tag i Hugo i sista stund. De har många kvaliteter på Hagadal- spänstighet är en av dom!

Vardag på Sagaliden

Ja, då var det vardag på Sagaliden igen och det innebär att Niclas är i Stockholm, Hugo på dagis och jag på Fröafalls förskola. Jag förstår om ni inte "hänger med i svängarna" med mina diverse jobb (knappt jag gör det själv), men för att uppdatera er så kommer jag jobba heltid på Fröafalls förskola nu i höst. Efter två dagar trivs jag kanonbra, men ser egentligen mer fram mot nästa vecka nör jag fått "känna in mig" och jag enbart kommer jobba med barnen på min hemvist, Junibacken.

Vad jag våndades innan jag skulle lämna Hugo på dagis igår! Jag stålsatte mig och hoppades på en smidig lämning efter fem veckors sommarlov. Ett tag trodde jag han skulle växa in i benen på mig, men när fröken förstod att det har blivit en riktig MoraTräsk och Astrid Lindgrens-älskare över sommaren var succén ett faktum. Han har blivit så stor vår lilla pojke, vinkade och sa "äjå, mamma". Blev ni inte tårögda för det kan ni ju tänka er när Hugo pratade med Niclas nu ikväll och för första gången sa "gonatt, pappa". Vilken härlig unge!

Här bjuder jag på sommarens roligaste bilder på Hugo och Ludwig. Vad säger man?
"En bild säger mer än tusen ord"




Middagsmums

Ludwig är här över natten och redan ikväll har vi varit med om två minnesvärda stunder:

1) Ludwig och Hugo leker ute och Niclas o jag äter tacos. Ludwig kommer in och ropar "vi har hittat en orm!" (det är en av våra största fasor att just detta skulle hända). Vi vänder oss om och ser en stolt Ludwig som håller en daggmask i sina fingrar. Han jagas över hela huset tills vi får honom att förstå att den inte ska ligga i våran säng inatt. Ludwig bär ut den, lägger den i gräset och säger "Hejdå, masken, vi kan leka imorgon igen".

2) Jag bakar en kaka till Ludwigs storasyster som fyller år. Ludwig är van att jag bakar när vi ska få besök och frågar "Sandra, ska vi ha gäst?"

Annars flyter livet på i största allmänhet. Imorgon blir det årets första kräftmumsande med Niclas familj. Det blir knytis, så naturligtvis passade vi på att köpa vitlöksbröd och de där vansinnigt goda kexen med salt och peppar. Det blir jag o Felicia som kommer sitta där till den sista kräftan ligger på botten. Jag ska bara försöka få henne att förstå att det är fusk att leta efter den största. Det liksom är ju det som är överraskningen, att ta den översta och hoppas på "the king".

Både Niclas och jag går också hemma och smakar på ordet "semester" två dagar till. På måndag börjar allvaret för oss båda. Niclas styr bilen mot Stockholm och jag mot Fröafalls förskola! Första gången se'n vi träffades som båda jobbar heltid. Tycker lite synd om Hugo som går många dagar på dagis, men innerst inne är det nog mig själv jag tycker synd om som är bortskömd med att se honom varje stund under dygnets timmar...

Vill passa på att gratta Jonny och Marie som fick en liten tjej igårmorse. Hugo har fått en syssling :)

Låååångt inlägg! Någon som orkade läsa?


Vilken lycka!

Idag gjorde Hugo sin första resa till Örserums badplats. Vilken lycka när han tultade runt vid vattenkanten och hade fri tillgång till vatten i sin lilla vattenkanna. Han brydde sig inte när han ramlade och doppade sig ofrivilligt- inte lika stor badkruka som sin mor, som Hugo höll i handen och räknade till tre när hon skulle doppa sig
(ja, vattnet gick till knäna...)

Nu sitter han supertrött och tittar på "Marmaduke"- en film om hundar. Iallafall bättre än Mora Träsk...


RSS 2.0