En helg i vårens tecken

Helgen har inneburit trevligheter som lunchbuffé på Golden Thai, kommunfest, födelsedagsfirande och vårfix i form av trädgårdsrensning, biltvätt och framtagande av utemöbler. Att vi fick ställa fram klockan ses som en bonus!


Hugo äter buffé på Golden Thai


Ludwig i träkojan i Högstorp


Det visade sig att Hugo minsann kan komma upp själv i kojan i år, men här vill han "komma"
upp i den med min hjälp:


Ludwig gick på upptäcktsfärd och klättrade upp på en sten.


På stenen hade vi bra utkik över diverse små gula blommor som visst har börjat titta fram:
 

Vad det verkar som blir det underbart väder även nästa vecka. Håll tummarna för det!

Ser annars fram emot helgen då Camilla och Uno kommer till Tranås.
En föreställning med "Pettson och Findus" är inplanerad. Ska bli kul att se killarnas reaktion på det!

De tre musketörerna

Hugo har fått kompisar på dagis!

Sedan Hugo började på dagis januari 2011 har jag funderat över vad han kommer att utvecklas till för en liten individ tillsammans med andra barn och om han kommer få några kompisar. Att han är en underbar liten varelse hemma är ju känt sedan den dagen han föddes, men hur fungerar han tillsammans med andra?

Så fick jag då höra av en förälder häromveckan att den enda som hennes son pratar om hemma är Hugo. Tillsammans med ytterligare en kille har dessa bildat ett litet gäng och har hur kul som helst tillsammans.

En underbar känsla att min son är efterfrågad och längtad efter av andra barn!

Ytterligare en träffsäker kommentar från personalen är att Hugo har blivit så förståndig! Han växer så det knakar och lär sig nya ord och uttryck hela tiden! Som igår när vi pratade med Niclas i telefonen och vi tittade på TV. Niclas frågar:
-Tittar du på "Halv åtta hos mig"?
-Nä, säger Hugo, "Tittaj nä dom laga mat"

En helg för en 2-åring

Nu är det söndag igen och jag sitter och bloggar (har nästan blivit ett inslag i mina andra "söndagsbestyr"). Hemma hos oss fungerar helgerna så att på fredagen handlar vi och varvar ner, på lördagen är det lite "soft" och på söndagen gör vi alla "måsten". Det handlar om att vattna blommorna, bada Hugo, stryka kläder och lite annat smått och gott som man inte velat eller hunnit tidigare i veckan. En liten, liten del går ut på att "trappa" upp inför veckan som kommer, så är det igång igen...Någon som känner igen sig?

Igår var vi på något som jag tycker är hur kul som helst: loppis. Jag hade nog inte tyckt det var lika roligt om jag inte hade småbarn, men gud vilka fynd man kan göra när det gäller barnkläder! Jag köpte två par jeans (det ena paret var aldrig använt och det andra var med Musse Pigg-detaljer) och en tunn tröja för totalt 80 kr. Till Hugos förtjusning köpte jag också ett par solglasögon som han höll i handen när vi åkte från loppisen. När jag skulle lyfta ur honom ur bilen, möttes jag av denna syn:



Man blir trött av loppisar!

Senare på dagen var vi hemma hos min kusin Björn och fikade. Han bor i Stoeryd och naturligtvis lekte vi i lekparken innan vi åkte hem. Hugo sprang mot rutschkanan och ropade: "Jag älskar min rutschkana!" Härligt när det inte krävs så mycket för att glädja honom!





Och ni som inte noterat det: det är mars! Våren är på väg!

RSS 2.0