Finfrämmat

Helt oplanerat har Martina varit i Tranås några dagar och igår, till Hugos stora förtjusning, kom hon hit för övernattning. På bilden har de kvällsmys tillsammans.

Nu ikväll har Hugo "åkt tåg till Uno (kusinen)" och lekt tio olika lekar med Nalle Phu-instrumentet, bl.a poserade han som en superhjälte, för det är väl tydligt för alla? Bäst ikväll var att han envisades med att kalla den gröna färgen för gräs (inte så illa tänkt...)

Studentliv

Senast jag pluggade var jag student och särbo.

Nu är jag student, sambo, mamma, stödförälder, husägare och arbetare. Jobbar 75% och pluggar 50 % på distans. Personalmöten, APT och Norrköpingsföreläsningar.

Nu vet ni vad jag gör i vår...
 

Fredagsmys

"Nyckelpigan har fredagsmys med sina vänner och jag har trollat så vårat hus kan flyga så spökena inte kommer fram"/ Hugo, 3 år

Pyssel och gamla minnen

Vad härligt det känns när man hittar "det där lilla extra" som uppskattas av både Ludwig & Hugo! Som ni kanske läst tidigare fick Hugo en pysslig present av kusin Leo när han fyllde år och i dagarna var det dags att måla de små skapelserna. Var riktigt kul att se dels de olika teknikerna barnen hade (Ludwig var så försiktig och målade en bit här och en bit där, Hugo målade sex lager med olika färger över båda sina djur...), dels att se hur roligt de tyckte att det var!

Nu blir det till att blanda mer gips härhemma och göra figurer som vi kan måla. Någon som vet något bra recept och var man köper flaskfärg? Colorama?

När vi var ute på trädgården tyckte Ludwig att vi skulle ta in docksängen som stod i lekstugan (Camilla, känner du igen den?). Den byggdes av pappa någon gång kring 1980, fick ett par vita penseldrag när vi flyttade in i huset och wips! vilken förändring! Hugo testar kvalitén och konstaterar att det är "musigt" :)


Kreativ söndag och nyårsafton

I söndags härhemma drog vi fram vattenfärger och gipsfigurer som Hugo fick när han fyllde år av kusin Leo. Härligt att bara vara hemma och strosa och göra kreativa saker med barnen. Martina (som har flyttat till Halmstad) var här och hälsade på:

Tanken var att vi skulle ha Ludwig över nyår, men då han fick feber och misstänkt ögoninflammation fick han vara hemma hos Jessica och Robert istället. Eftersom han gärna ville "smälla smällare" med mig och Niclas resulterade det i att vi var ute på förmiddagen och brände av lite. "Håll upp era smällare", sa jag och tog några bilder:
Senare på kvällen var det en viss liten herre som somnade i pappas knä, helt utslagen efter att ha lekt och lekt och lekt på nyårsfesten:

RSS 2.0