Gott Nytt År!

Nu har Ludwig precis anlänt till Sagaliden och vi har startat nyårsfirandet med glass, dekorerade med tomtebloss och paraply. Till det en god saft med partysugrör. Härligt när barnen blir glada för så lite!

Dock kommer dagen bli väldigt lång då Ludwig redan insiterar på att "det är kväll och vi ska skjuta raketer nu".

Tänkte också säga att jag, Hugo och mamma och pappa var på "Dollar Store" i Ekjsö idag. Åk dit ni som inte varit där. Ni kommer inte bli besvikna! (Förutsatt att ni gillar att shoppa)

Gott Nytt och hoppas nästa år blir till det bästa för er alla!

Nu är det jul igen...

"Nu är det jul igen o nu är det jul igen..."

Mitt hjärta håller på att svämma över av stolthet! Igår mer eller mindre slängde vi ut Hugos spjälsäng i garaget och inatt har han sovit första natten i växasäng! Vi förberedde oss på att "ta en halvtimma var" vid läggningen, men efter godnattsagan (som vi introducerade igår) gick han bara upp ett par gånger. Tilläggas bör är att han är både nöjd och stolt över sin nya säng och det kan ju underlätta saken! Få se hur kommande nätter blir, men nu är vi ju två härhemma ett tag :)

Ludwig tyckte att det var lite konstigt att hans säng (som han inte använde) nu står på Hugos rum. Då berättade jag att han ska få en loftsäng med koja och så var hans bekymmer om sängen borta!

Det som har hänt på senare tid är att Hugo har fått sin första cykel- en försenad födelsedagspresent från farmor och farfar. Han närmar sig den med små steg, kortare stunder:



Just nu är jag inne i en kreativ period av smyckesskapande. Det är roligt att se att även Hugo gillar att göra smycken, såväl på förskolan som hemma:



Med detta inlägg vill vi passa på och önska en god jul! Vi bjuder på två underbara bilder, den ena tagen av fotograf Sara Brehmer för ett år sedan: God Jul!




Decemberkul

Så var vi där igår- Jessica, Ludwig och jag på Hugos första luciafiramde!

Jag överdriver inte när jag säger att han var den sötaste i hela tåget! Med en lånad tomtedräkt av Ludwig, iklädd ÖVER overallen och Niclas raggarkusins tomteluva kan det inte bli fel! Bildbevis:

 



Idag ska vi ha luciatåg på mitt jobb. Vi ska vara ute, så vi har beställlt uppehåll i regnet kl.16...
Igår "halkade vi" även in på kusin Eddies firande i förskoleklassen och ikväll kanske det blir kusin Angels tur att få ett besök av oss på sin förskola. Mys!

En annan decembergrej är att det från Ludwigs sida är full fokus på julkalendern. Tur då att det finns svtplay (repris på datorn) om vi missar ett avsnitt eller två. Fanns ju inte när en annan var liten precis...Jag har inte sett ett enda avsnitt och har tänkt att "kolla i kapp", men vet inte när jag har tid för tre timmars tittande...

Nåja, barnen uppskattar det iallafall


In i vuxenvärlden

Jag har ju helt missat att berätta att Hugo har tagit ett STORT steg in i vuxenvärlden! För en vecka se'n var han hos tandläkaren! Usch, vilken elak mor jag känner mig som, men jag var helt övertygad om att han inte skulle öppna munnen. Tji fick jag. Tandläkaren fick kolla runt bäst han ville och konstaterade samtidigt att Hugo har mycket fina tänder. Det coolaste var att han hade fått 3 1/2 (av fyra) permanenta kindtänder, som många får i 3-årsåldern. Häftigt!

En annan stor grej är att Hugo klippte sig hos en frisör för första gången igår. Jag tog honom till Salong 2001, så han skulle få sitta i en liten bil samtidigt som han blev klippt. Stackaren blev jätteledsen, trots mutan i form av en klubba, och fick sitta i mitt knä istället. Skrikandet avtog inte direkt, men jag tror han blev lite lugnare iallafall. I själva verket var han så ledsen att han skakade i hela kroppen, men det har jag förträngt...

Jättefin blev han, våran Hugo, och jag hoppas kunna lämna bild här så småningom- har alldeles för många bilder på datorn och måste försöka göra något åt det...

Ni som kan: Håll utkik efter Ludwig i TranåsPosten i veckan. Han var o lämnade önskelista hos tomten på julskyltningen och blev fotograferad samtidigt. Har inte sett bilden, men mamma sa att den var jättebra :)


RSS 2.0