Jag, Sandra Ingalill Rehn, har fått ett jobb!

Ja, ni läste rätt!

Jag har varit lite hemlig den senaste veckan och lite allmänt smånervös, men nu är det klart:

7/1 börjar jag jobba på Furulidskolan i Aneby!

För er som inte känner till den så bra är det högstadieskolan i Aneby med lite över 200 elever. Lagom stor skola med andra ord. Det var 80 sökande på två resurs-tjänster och JAG fick en av dessa. JAG!

Så vad ska jag göra nu då, undrar ni?

Jag ska arbeta på särskolan i en liten grupp på fyra elever. 80 % som reurs. När jag var på intervju förra veckan kände jag att det var så'n härlig atmosfär på nå't sätt. Jag kände att "här vill jag jobba!". Se'n om det var härlig atmosfär för att det var sista dagen innan jullovet eller om det berodde på något annat vet jag inte, men en sak vet jag: Jag har jobb i vår!

Hurra för mig, tack o hej!

Julbestyr och en liten bajskorv

Att Ludwig har längtat till julen är det nog ingen som har missat. Kulmen kom i helgen då Ludwig bodde hos oss ett par nätter och vi hade lagt de inslagna paketen så fint i soffan (som ni känner till har vi inget barrande träd med smådjur hemma hos oss). Ludwig gick raka vägen dit och utbrast "dom är mina" och började öppna ett av dom. Hugo (som blivit tillsagd tidigare) visste vad vi skulle säga och det vi sa va' att "du får vänta till tomten kommer". Han gav sig faktsikt och började leka med annat ett par minuter. Jag o Niclas stod i köket då vi hörde "Tomten kommer nu" och såg Ludwig gå mot paketen hållandes en av våra garntomtar i ena handen.
är det inte gulligt, så säg?

Så kom den då till slut, den stora dagen. Barnen julbadade och vi såg till att den lilla tomtenissen fick skägg för att det skulle kännas lite mer som jul:

 Efter badet blev Ludwig såhär ren:

Morgonpaket delades ut så de skulle få något att göra i den tidiga timman och det här året innebar det att paketen innehöll träklossar och Shrek-samlingen. Är man tre år så är det mycket "bajskorv" i huvudet, vilket även stod på önskelistan. När Ludwig förstod vad det va' i paketet blev han jätteäcklad, men se'n lekte han med den och lurade folk hela dagen, Att han dessutom fått en pruttkudde dagen innan av sin morfar ghorde bara det hela ännu roligare :)

Naturligtvis är det snälla barn som vi har att göra med härhemma och när tomtens säck va' tom fick alla provsitta i knäet- Det gick hur bra som helst!

  Same, same, but different...

Inte nog med att tomten hälsade på igår. Uno har varit i sta'n i en vecka och idag åkte jag o Hugo för att säga hejdå till honom. Det gulligaste jag sett va' när de stod o vinkade till varandra i hallen och Hugo skickade iväg en spontan slängpuss. En stund innan hade de ett förtroligt samtal i köäket, men vad som sades vet bara Uno och Hugo:


Tomtenissar

Jag känner två små tomtenissar som vill önska alla som läser deras blogg en riktigt god jul!

Bedårande:

 

I vår familj bestämde vi oss för att inte ha någon gran i år, eftersom det är ett visst litet yrväder som förmodligen skulle välta den (eller om man så vill att vi är för lata för att engagera oss i att hugga en/pynta och hitta barr fram till midsommar), men för några sekunder fick vi ändå beskåda en granliknande Hugo då han fick sitta och plocka fritt ur julkartongslådan. Såhär blev resultatet:



Ha nu en riktigt trevlig julhelg, så hoppas vi på ett positivt besked på bloggen inom några dagar...


Cloetta

Idag va' jag, Niclas, Hugo och Felicia på Cloetta i Ljungsbro- en plats som vi har tänkt att åka till i flera år! Jag kommer inte berätta hur mycket vi handlade och ni får inte se en bild på det heller, men jag säger såhär: godisbordet såhär i jultider är klart (ok, vi ska göra knäck också), så välkomna hem till oss att smaka! Hmm, lite illa konstaterar jag eftersom jag nått min målvikt och måste passa mig extra noga nu...

Annars har vi en liten kille som utvecklas varje dag! Idag åt han med gaffel för första gången och lyckades att 1) hålla den i handen 2) få mat på gaffeln och 3) stoppa den i munnen :) Utforskar gör vi också mycket hemma, öppnar och stänger dörrar och kryper in lite här och var. Roligast just nu är nog att leka med gåvagnen. Här var den parkerad på ett mindre tillgängligt ställe, men är man en liten 1-åring så fixar man det också:



Han ser inte så glad ut, men det är nog mest för att han inte får leka med kameran.

En annan nyhet för veckan är att vi lät Ludwig ha hörlurarna sist han va' här- om det är vi som är trötta på Mora Träsk eller om vi ville att han skulle få könna sig speciell ska jag låta vara osagt, men roligt hade han iallafall. Hugo fick testa, men tyckte inte om det alls. Han nöjde sig med att sitta bredvid och sjunga:



Sist en underbar bild på Hugo när han äter keso, veckans nyhet på matsedeln:


Lucia

Oj, nu va' det visst ett tag se'n igen...

Har inte så jättemycket att skriva förutom att ni verkligen måste hålla utkik efter Lucia-bilder på Ludwig här på bloggen. Idag va' jag och Hugo och tittade på Felicia när hon lussade (duktiga dom är) och imorgon är det dags att gå och titta på Ludwigs luciafirande. Längtar masor och hoppas på bilder på underbarnet!

Annars är Niclas inne på sista arbetsveckan innan julledigheten och det kommer kännas bra att ha honom hemma några veckor. Se'n när det är dags för Niclas att jobba igen ska Hugo skolas in på Hagadal.

Nytt år och nya rutiner :)

Oj! Oj! Oj!

Idag va' det avslutning på öppna förmiddagen som vi har gått på under hösten. Mot slutet av samlingen förstod de större barnen att det va' något på gång, men Hugo ville bara krypa runt o busa. Spänningen steg i rummet när det knackade på dörren och tomten kom in! "Hur ska det här gå", tänkte jag, men det va' ingen fara. Hugo satt som paralyserad och utbrast "Oj! Oj! Oj". Det va' en bra träning inför julafton, men ta emot paket vågade han inte. Få se om han utvecklas något där till när han träffar tomten igen...

En kälke och två pojkar

Tro det eller ej, men ibland (ibland!) känns det rätt ok med lite snö ändå.

När Ludwig var här sist ville han testa kälken, men nej, han ville inte sitta på den först, utan bara dra.
Däremot erbjöd han Niclas en åktur:



Är han inte underbar?

Nästa gång Ludwig dyker upp härhemma blir det julstök. Då ska tomtarna fram och julgodiset bakas. Får Hugo som han vill kommer vi också baka pepparkakor. Få se, få se...

RSS 2.0