Julbestyr och en liten bajskorv

Att Ludwig har längtat till julen är det nog ingen som har missat. Kulmen kom i helgen då Ludwig bodde hos oss ett par nätter och vi hade lagt de inslagna paketen så fint i soffan (som ni känner till har vi inget barrande träd med smådjur hemma hos oss). Ludwig gick raka vägen dit och utbrast "dom är mina" och började öppna ett av dom. Hugo (som blivit tillsagd tidigare) visste vad vi skulle säga och det vi sa va' att "du får vänta till tomten kommer". Han gav sig faktsikt och började leka med annat ett par minuter. Jag o Niclas stod i köket då vi hörde "Tomten kommer nu" och såg Ludwig gå mot paketen hållandes en av våra garntomtar i ena handen.
är det inte gulligt, så säg?

Så kom den då till slut, den stora dagen. Barnen julbadade och vi såg till att den lilla tomtenissen fick skägg för att det skulle kännas lite mer som jul:

 Efter badet blev Ludwig såhär ren:

Morgonpaket delades ut så de skulle få något att göra i den tidiga timman och det här året innebar det att paketen innehöll träklossar och Shrek-samlingen. Är man tre år så är det mycket "bajskorv" i huvudet, vilket även stod på önskelistan. När Ludwig förstod vad det va' i paketet blev han jätteäcklad, men se'n lekte han med den och lurade folk hela dagen, Att han dessutom fått en pruttkudde dagen innan av sin morfar ghorde bara det hela ännu roligare :)

Naturligtvis är det snälla barn som vi har att göra med härhemma och när tomtens säck va' tom fick alla provsitta i knäet- Det gick hur bra som helst!

  Same, same, but different...

Inte nog med att tomten hälsade på igår. Uno har varit i sta'n i en vecka och idag åkte jag o Hugo för att säga hejdå till honom. Det gulligaste jag sett va' när de stod o vinkade till varandra i hallen och Hugo skickade iväg en spontan slängpuss. En stund innan hade de ett förtroligt samtal i köäket, men vad som sades vet bara Uno och Hugo:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0