En klippning och en stackars Hugo

Ja, jag gjorde det! Efter 10 års beslutsångest klippte jag av mig luggen och jag ångrar mig inte en sekund!



Jag är supernöjd!

Men mitt i all min lycka är jag lite orolig för våra lilla Hugo. Antingen så är han jätteförkyld eller så har han fler tänder på gång...inte så trevligt att läsa om kanske, men att vara både täppt och snorig är grymt ansträngande för en liten bebis. Nu "går han på" Nezeril och Renässans-droppar med förhoppning om att han blir bättre till imorgon för då åker ju mamma och pappa på kryssning...

För att erbjuda det bästa jag har för en ansträngd Hugo fick han ta ett bad och se'n krypa ner bredvid mamma med en vällingflaska i högsta hugg. Det måste gjort susen för se'n sov både han och jag i nästan tre timmar...

Glömde rotera bilden på min dator, men var ändå tvungen att dela med mig av ögonblicket:



Tycker han ser så vuxen ut på nå't sätt, men så fyller han också 1 år snart :)

Ett litet barn

Idag var jag och Hugo på "öppna förmiddagen" och när vi kom ut till bilen igen hade jag fått ett meddelande på mobilen som jag har väntat på SÅ länge...

Jag har blivit faster och Hugo har fått en kusin! Allt jag vet just nu är att det är en pojk och att hela den nya lilla familjen mår alldeles fantastiskt!

Grattis Dennis & Emelie till den lilla guldklimpen!

Kompisbesök och en höstteckning

Idag är en STOR dag i en liten människas liv. Hugo har ställt sig upp för första gången! Han fick upp ögonen för rutschkanan idag (som har stått i vardagsrummet se'n Hugo föddes) och ville tydligen åka så mycket att han ställde sig upp vid den av bara farten. Han satte sig snabbt och upprepade den lilla bedriften några gånger innan han fyrade av ett litet Hugo-leende. Så stolt han såg ut! Kan säga också att han gick ett steg :) Endast ett, men ack så stort!

Idag var också Jonathan från föräldragruppen hos oss för första gången med mamma Sofie. HAN fick upp ögonen för Ludwigs Blixten-bil och skrattade av förtjusning när mamma knuffade runt honom på den:

En ny värld har öppnat sig för Hugo och eftersom han har blivit mer rörlig så kryper han härhemma mellan de olika leksakerna. Favoriten just nu är bondgården där de stackars djuren slängs omkring med Hugo som en annan jätte. Som tur är, är djuren gjorda av plast:



Annars längtar både Niclas och jag till kryssningen. Inte så långt kvar nu...


Ett dopp i bassängen

Så blev det då av till slut- den lilla utflykten till badhuset! Hugo har bara badat i badhus en gång innan, men det var inte vilket badhus som helst, utan i den babyanpassade bassängen när vi hälsade på kusin Uno i våras. Igår fick jag dessutom väcka honom när det va' dags, så han undrade nog vad vi höll på med. När vi kom in i bassängen var Niclas och Ludwig redan där och då blev det fart på Hugos små armar och ben :)

Jag konstaterade att Ludwig vågar flyta med bara armpuffar och den stolta minen som han får när han inser det också är obetalbar! Ludwig simmade mest omkring i barnbassängen och Hugo kröp omkring och lekte med bollar i bebisbassängen. Efter nästan en timmas bad för Ludwig och ca. 40 min. för Hugo trodde vi att det skulle protesteras när vi skulle upp, men snarare tvärtom- det lockades ju med fika i badhusets cafeteria! Mellanmålsdryck för Hugo, bulle/festis/gosdis till Ludwig se'n somnade de som två juveler och sov bra länge när vi kom hem.

Detta måste göras fler gånger! Inte för att de somnade när vi kom hem, utan för att de tyckte det var SÅ kul!


Jag och min lilla vikt

Då va' det måndagkväll och jag har stått på vågen igen. För er som inte har koll på vad jag tvingar med Hugo på på måndagar så går jag en viktkurs, eller Weight Loss Challenge som det heter...12 träffar varje måndag kl.18, då man svettas lite extra för de eventuella syndiga tillfällena tidigare i veckan. Man tänker lite extra på vad man gjort, eller inte gjort, vad man har ätit eller inte ätit.

Men, men, ska jag gå ner till 75 kg så ska jag! Gha! Har gått ner 1 kg på två veckor. Jag är inte speciellt stolt över det, men det är ett minus iallafall. En liten lott har stuckits i min hand två måndagar i rad och inte en hand som vill ha 10 kr. 10 kr är den otroligt stora summan man får böta om man gått upp mer än 0,5 kg. Skulle det hända, så skulle det kännas som ett stort nederlag! Jag kämpar på bra genom promenader, simning o en hyfsad kost. Delmål varje dag är att äta en frukt på förmidda'n och dricka 1 liter vatten. Vattendrickandet går sådär, men frukten tar jag efter morgonpromenaden. Annars går jag med Hugo titt som tätt o simmar två gånger/vecka.

Hörde ett fint ord på den lilla fina ringen jag har kring magen: kostcirkel. Ett mycket passande ord på en mycket ful sak. Nu ska kostcirkeln bort!

Kryssningsbuffé 1 oktober, here I come!

Ett litet bad

Hugo älskar att bada! När vi rullar in skötbordet (med den smarta lösningen att det är en balja under) till badrummet vet han att det är dags o börjar vifta med armarna o darra med hela kroppen. På lördag har vi planer på att gå till badhuset med både Hugo och Ludwig. Få se, få se...

Annars har Hugo de senaste veckorna utvecklats massor! Han kryper, ställer sig upp på knä, drar ut lådor...men han älskar det och vi älskar det. Så charmigt! En dag stod jag och lagade mat när det "brakade till" vid leksaksspisen. Hugo ville också "laga mat":

Det va' iordningplockat precis innan...

En frukt som vi har låtit Hugo smaka mer o mer på är apelsiner. Kanske inte så bra, men vad gör det någon gång ibland? Hugo gillar det, så då gillar vi det :)


Lite av varje

Efter att både jag o Hugo varit hos farbror doktorn igår va' vi lite trötta, men kände inte för att åka hem. Jag skulle egentligen simma o Hugo skulle va' hos farmor, men rädd för infektionsrisken som man är gick jag o Felicia ut i skogen o letade kantareller istället. Inte för att vi hittade något, men ändå kul att pulsa i skog o mark. När vi kom hem igen lånade Felicia min kamera o tog kort på Pixie (hennes hund). Herregud, jag som kan tycka att det blir lite väl mycket kort på Hugo o Ludwig, men jag tror hon tog ca 40 kort på kanske 15 minuter...Nåja, ett par fina bilder bjuder jag på här:

 Energin sprutar om den här lilla 10-åringen (som inte är så liten längre)

 Felicia och Pixie på studsmattan :)

Ludwig och hans familj kom också en stund och den lilla 2-åringen har, liksom hans kusiner när de va' i den åldern, upptäckt att det är himla kul att åka trehjuling i grässlänten. Snabb är han, så det är inte alltid man lyckas stoppa honom, men vad jag vet så har han inte slagit sig där...än:

 

Ludwig fick dessutom med sig en trehjuling hem, så nu ska han cykla till dagis. Gulligt!

Så måste jag naturliigtvis skriva lite om Hugomannen också! I söndags va' hela familjen i Linköping och köpte en ny toalett till övervåningen (intressant, eller hur?). Vi hittade en direkt, men att hitta ett regnställ till Hugo visade sig vara lite svårare. Men, i den sista affären: KappAhl hittade vi denna underbara dräkt. När vi kom hem upptäckte jag att den dessutom var vindtät med material som "andas". Det kan inte bli så mycket bättre, så den har Hugo på sig nu när jag tar flera steg mot ett sundare liv:

 Dragkedjor är extremt intressanta just nu...


Sjuklingar

Den här synen mötte mig när jag tog upp Húgo igår morse... jag räknade till 10 märken, men vad det är för märken råder det lite delade meningar om...jag hoppas det är myggbett för vi va' på "öppna förmiddagen" igår, men det finns också en liten liten risk att det är första stadiet av vattenkoppor...

Hur som helst: Hugo lider inte av dom, men jag lät ändå läkaren titta på honom idag. Doktorn blev riktigt imponerad av den supertrötta Hugo som blev undersökt på alla konstigaste sätt och Hugo ömsom tittade på honom med stora ögon, ömsom gosade in sig under min haka sådär som bara småbarn kan göra :)

Anledningen till att jag åkte till sjukan i första hand var att jag ville göra ett försök att ta bort en liten grej som jag trampade på för ett par veckor se'n. Vad det är för något vet vi inte och inte gick den att få bort heller så resultatet av den behandlingen var en obehaglig spruta, 400 kr fattigare och knaprande av antibiotika i fem dagar. Dessutom är simma och längre promenader bara att glömma, dels p g a infektionsrisk, dels för att det inte känns något vidare...men, men; har man börjat viktkurs så ha man, så hädanefter blir det en kortpromenad på förmidda'n o en på eftermidda'n, något som kommer uppskattas av Hugo som älsar att sova ute.

Usch, vad jag klagar idag, men det va' visst en sådan dag...
Hur det är med Hugo- alldeles som vanligt förutom att han ser ut som en prickig dalmatiner.


Födelsedag

Idag fyller Niclas år och jag hade tänkt att skämma bort honom med frukost på sängen med en liten tårtbakelse och ostkaka (naturligtvis av egen produktion båda två). Problemet var att 1) Ocab kommer kl.7.30, så det blir ingen sovmorgon som planerat och 2) Niclas äter inte förrän ca kl.12...

Men, men, när Ocab har varit så blir det lite fika/frukost och paketöppning. Det bästa med allt är att jag gjorde mig till och skickade ett kort till Niclas där det stod vad vi ska göra ikväll (låt fantasin flöda en stund, he,he)...

Såja, vad tänkte ni på???

Iallafall så ska vi äta mongolisk buffé på Golden Thai ikväll med Rickard o Anna. Hugo ska vara hos farmor o farfar o vi ska mysa på parmiddag en liten stund. Det bästa av allt var att kontoret på Niclas jobb läste mitt kort, men trodde att det va' reklam och slängde det! När Niclas kom och frågade efter sin post hade städerskan precis varit där o de skömdes rätt så bra...För vem är egentligen Niclas Carlsson? Heter han inte Noen???

Iallafall: grattis på födelsedagen, Niclas!

Marknad

Idag var Hugo, jag och Martina på Adelövs marknad. Vädret var inte lika ruskigt idag som det har varit tidigare i veckan, så Hugo fick ha sin tuffa jenasjacka och sina nya (och första!) skor. Liiite svårt att få honom att sitta still just nu, men ni kan ju få en ungefärlig bild av hur han såg ut. Här är Hugo sysselsatt med att plocka upp gräs från golvet. "Pincettgreppet" tränas mer och mer varje dag:


 
När Hugo inte äter gräs eller smulor använder han tiden till att vara på golvet och lära sig krypa. Han är så glad över sina framsteg att han givmilt delar med sig av sina blöta kyssar, både till människor, djur och mjukisar:



Puss tillbaka till våran lilla kille!

RSS 2.0