Nystart

Som jag misstänkte så har det visst inte hunnits med så värst många inlägg sedan mitt nya jobb drog igång för två veckor sedan. Jag är på förskolan i Hestra, Niclas är i Stockholm och Hugo (och Ludwig) är tillbaka på förksolan.

Hugo är numera medlem i "Bamsegruppen", den gruppen med de största bartnen på hans avdelning. Han stortrivs på förskolan, men han försöker förhandla på morgonen att stanna hemma och titta på TV. Märker han att det inte går försöker han få sin vilja igenom att få mig att stanna vid överlämningen. Han blir ledsen emellanåt, men det går fort över med superduktiga pedagogers hjälp.

Idag har Hugo annars varit på 2,5 årskontroll. Han imponerade genom att spontant presentera sig och ta i hand, rita teckning med sitt finmotoriksa penngrepp och gjorde precis vad de sa åt hpnom att göra, typ: "kan du ge pappa den lilla bilen? och "kan du ställa skeden i muggen"...Roligt att vi får bekräftelse på det vi redan visste- att han är välutvecklad för sin ålder.

Inte nog med det: senare på eftermiddagen hade Hugo en läkartid för att han länge sagt att han har ont i magen. Han tog några blodprover och ska komma tillbaka igen på måndag för att ta glutenprov. Skönt att gå till botten med det eftersom både jag och Niclas hade slängar av det när vi var små...

Oj, vilket långt inlägg. Undra om någon orkade läsa?
Ps. Ni som kan: Kom och handla av mig på megaloppisen i Parken 9/9. Vi ses där!

Första dagen...

Nädå, det var inte alls pinsamt idag när jag hämtade Hugo kl.17 och han var enda barnet kvar eftersom de stängde 16.45 för arbetsplatsträff. Där satt Hugo på en stol med samtlig personal inklusive chefen och skulle just börja titta på en Powerpoint-presentation. Inte pinsamt alls, varför tror ni det???

Den övriga dagen gick hur bra som helst! Numera är jag stadig pendlare till Hestra och har idag avverkat den första dagen på mitt årslånga gravvick. Barn och personal är trevliga i en lugn och harmonisk omgivning. Idylliskt! Ett plus är att kollegiet ska börja med en form av "motion på fritiden". Typ, motionera 30 minuter och få ett poäng som leder till belöningar/lottdragning. Kanske låter fånigt, men precis det jag skulle behöva så kanske mina 5 centimeter över magen som jag lagt på mig över sommaren försvinner...Ryktades också om en "kick-off" med en god matbit, men hur det rimmar med vårt sunda tänk vet jag inte än...

Gotland


En tur på sjön

Hugos lek ändras ständigt- numera är han inspirerad av sjörövare och "att leta efter skatten med min skattkarta". Härlig syn när han går runt härhemma med diverse toarullar som kikare med ständig entusiasm! Igår tog vi det steget längre, tog på oss gummistövlar med döskallar på och följde med morfar på en fisketur. Hugos första och med all sannolikhet inte den sista:


Sommar, sommar, sommar!

Nu har Niclas börjat jobba igen och regnet smattrar mot rutorna. Man kan verkligen inte tro det är augusti! Även regn skapar minne: ett som kommer sitta fast på näthinnan för lång tid framåt är från tidigare idag när vi sprang i skyfall från moster Lottas lägenhet till bilen. Hugo bredvid mig iförd sin skelettpyjamas och Bamsefoppa-tofflorna.Han sprang som han aldrig gjort förr, stackaren! Väl framme i bilen ställde jag honom i bagagen, slet av honom pyjamasen och bäddade in honom i en filt. När vi kom hem sov han så tryggt med blöta hårtestar som spretade åt alla håll...
 
Blickar tillbaka på ett ljust sommarminne som jag delar med mig av här:
 

Hugokompis

På förskolan har Hugo två kompisar som betyder mycket för honom: Tage och Gustav. Idag var vi hemma hos Gustav för första gången och även första gången som Hugo var hemma hos en kompis utanför vänkretsen.Killarna lekte i tre timmar och vi vuxna fick en bild av hur roligt de har på Hagadal.

Annars kan jag med stor längtan och glädje säga: Gotland, here we come! Min gotlandsvän Mimmi tipsade om billiga biljetter, så 13-17 aug åker jag, Hugo, Martina o Nicke till ön. Tror ni att jag ser fram mot resan?

Förlovningsdag

I torsdags hade jag och Niclas 10-årig förlovningsdag, vilket började firas redan i onsdags då vi var barnlediga på Skänninge marken, gick ut och åt + umgicks med vänner över lite alkoholhaltiga drycker. Hugo sov hemma tillsammans med Ludwig med familj och vi lånade deras lägenhet. Dagen var underbar, bl.a därför att Niclas köpte rökt ost som jag smakade för flera år sedan, men se'n inte hittat. Helt otrolig karaktär!


Ludwig och Hugo lekte så bra att när fredagen kom och de var husvakt i Högstorp, stannade Hugo kvar av egen fri vilja (vi frågade om han ville sova hos Ludwig och han svarade:"Ja, det vill jag"). Jag och Niclas insåg att vi inte har varit hemma båda två tillsammans utan barn se'n innan Ludwig föddes. Möjligtvis någon gång, men definitivt inte över natt. Skum känsla, men ändå "lyxig".

Så vad gjorde killarna i Högstorp när vi var hemma själva? Badade! Här årets badhunkar:
 
 
Ps. Ludwig har fått ett fjärde mellannamn Ludwig DELFINEN Peter Dennis Robert. Han har utvecklats SÅ mycket i vattnet på bara ett par dagar. Hugo? Han håller sig i stegen och gör små korta utsvävningar i poolen...

RSS 2.0