Små steg...

Det blir ett kort inlägg idag, men nog så stort:

Hugo går med gåvagnen!

En härlig syn :)


En superduper-vecka!

Herregud vilken vecka som ligger bakom oss!

Jag har gjort saker och träffat människor som jag har tänkt att göra länge:

1) I onsdags var Mia och Antonia här och lekte med "Huge". Dom har vi inte träfat på två-tre månader...
2) På eftermiddagen åkte jag och Hugo till farfar och överraskade. Där hade vi inte varit sedan i juni...
3) I lördags tog vi tåget till Norrköping för att träffa Niclas barndomskompis Roger och hans familj
4) Igår var jag och mamma i Spinkarp och blev bortskämda, inpackade och insmetade. Fick presentkort dit när jag fyllde 30 av mina föräldrar och det var ju förra sommaren, så jag har egentligen längtat dit se'n dess...

Mamma sitter inne med rätt fina "bildbevis" i sin kamera från gårdagen. Få se om jag kan ta del av dessa någon gång o visa här på bloggen, eller inte...Ni kan ju tänka er mig i lerinpackning, så kan ni kanske föreställa er hur det såg ut, men behöver jag säga att det var helt underbart??? Lite bubbel, bastu, fotbad och helkroppsbehandling är ju lätt att vänja sig vid...

Men för att återgå till lördagen nu då, vilken dag! Det hela började med att jag o Niclas ville ta med Hugo och Ludwig på en liten tågresa. De börjar bli veteraner de små barnen...Hugo och jag tågade till Stockholm i våras och Ludwig var med mormor Ingalill (min mamma) i Aneby i somras :)

Det var iallafall en mycket förväntansfull Ludwig som stod och väntade på perrongen i lördagsmorse, det roliga var att vi aldrig fick bära honom ombord på tåget, han skulle gå på och av själv, naturligtvis. Vad annars? Hugo var vaken mest hela tiden, men var lika glad för det :) Här kommer lite blandade bilder från den lilla resan:

  

TACK, Linda och Roger för att vi fick komma och tack för den goda smörgåstårtan!

Ett litet födelsedagsbarn

Nu har vi firat världens goaste Ludwig i dagarna två! Igår va' vi hemma hos honom och fick ett alldeles eget litet kalas med tårta som Ludwig naturligtvis hade gjort själv (vad annars?). Ser den inte läcker ut?



Efter tårtan va' det dags att öppna paket. Ludwigs min när han fick syn på kartongen var oslagbar. Han förstod nog inte riktigt vad det var, men när vi började förklara och han fick syn på skivorna förstod han drekt. "Jag vill se på den", sa han, men menade förstås "Lyssna på den" och rockade loss ordentligt till Mora Träsk i vardagsrummet. Filmen med Mora Träsk som Ludwig fick för ett tag se'n "gick sönder", så nu tyckte Niclas och jag att det var dags att ge honom några skivor istället :)



Så var vi ju naturligtvis där idag, iallafall delar av familjen. På förmiddagen pysslade Hugo ihop några fjäderskrudar i församlingshemmet. Se vad fräna grabbarna blev! :

 
Fullt koncentrerade med att fiska. Barnträning till första fisketuren med morfar :)

Hugo har upptäckt något nytt...

Det är allmänt känt att små barn gillar att dra ut lådor och riva ut saker. I Hugos värld är det inte så mycket att dra ut lådor (än så länge), men just det att riva ut saker är en av hans favoritsysslor just nu. Det kan handla om allt från cd-skivor till blöjpaket, böcker eller tidningar på toaletten- synen va' skrattretande när han satt på toaletten och läste darttidningen, just som sin far :)

    



Så hade vi besök i lördags och jag fick för mig att testa ett nyt recept- bullmuffins. Så enkelt som muffins med bl.a filmjölk, kardemumma och pärlsocker- supergoa o superläckra! En bild har utlovats till min gotlandsvän Therese som tyvärr inte får ta del av frestelsen annat än på bild. Så varsågod, Therese, här kommer den:



Till alla andra: Nu är det bara att komma och fika :)


I musikens tecken

Den här helgen har vi mest varit hemma. "Var ska man annars vara", undrar ni, men ni som känner oss in i benmärgen vet ju att vi brukar "flacka runt" både här och där så att "bara var hemma" är ytterst ovanligt. Visserligen blev det en sväng till Ekliden igår, men ändå.

Vad gör man då hemma, kan man ju undra? Vi förberedde oss för en Ludwig-helg med mycket utelek, men när vi lämnade honom hemma hos sig förut konstaterade vi att vi inte hade varit ute någonting. "Jo!" sa Ludwig "har vi visst". Då var det ju två korta stunder med sparkcykeln som han tänkte på, och visst- då var vi ju faktiskt ute (läs att det var när vi skulle packa in oss i bilen igår och idag). Att se en 2-åring åka sparkcykel är en härlig syn, speciellt när man har snören som fladdrar med vinden och glittriga hjul. Underbart!

Annars har helgen gått i musikens tecken. Vi kom underfund med att när Ludwig äntligen har slutat plocka med cd-skivorna så har Hugo upptäckt nöjet med det hela. Det är inga skivor i fodralen, men det behöver vi ju inte säga till honom:



"Den som spar han har" är ett allmänt känt uttryck. När jag och mina syskon var små lekte vi mycket med små djurfamiljer som vi hade. När vi flyttade hemifrån såg varken Camilla eller Dennis något intresse i dom längre. Inte jag heller, för egen del, men för eventuella kommande barns skull sparade jag dessa. Ludwigs nya grej är att han skruvar upp speldosan som han fick i doppresent och sitter och slår med en tältpinne till de små djurens tält på ett litet trumset som är till de små familjerna. När han dessutom sitter och sjunger små sånger till på hans speciella språk sitter man bara och häpnar över hur underbar han är- lyckades även spela in en film på underverket. Det roliga är att Hugo hela tiden tittar på vad Ludwig gör och kikar lite över sängkanten- nyfiken som han är :)



Har ni tur så kanske det bjuds på en liten sångstund nästa gång vi träffas, eller om Ludwig kanske har en liten dansshow när han dansar till wii-spelet "Just Dance. Det ser också rätt roligt ut :)

En liten rackare

Idag fick Hugo bada av sig lite feber, snuva och rossligheter- det var välbehövligt och han älskade det. Han satt i badkaret alldeles själv:

Närå, eftersom han skvätter så mycket kom jag på den smarta idén att sätta honom i badbaljan och sätta DEN i badkaret, men just idag skvätte han inte alls. Han va' mest fascinerad över allt skum som det blev av tvålen:



Jag är ju nyfriserad, så då passade jag på att snygga till Hugo lite extra. Här är vi i våra snygga frisyrer:

  Lika som bär :) eller nå't...

Eftersom Hugo hade 38,2 i feber imorse stannar vi hemma idag och kurerar oss. Håll tummarna för att han är frisk till på lördag för då är tanken att vi ska ta med Hugo och Ludwig till badhuset igen :)



Alvedon, renässans, nezeril och ögontvätt

Ja, nu är då klockan 05.17 och jag och Hugo har varit vakna en timma. Det var längesedan som han sov en hel natt, men det är ju inte så konstigt med den hostan som han sitter inne med. Lägg på rinnsnuva, feber och var i ögonen så är det nog ingen som vill vara i hans situation just nu...stackaren...

Det är liksom ingen idé att söva honom när han är i lekartagen och då spelar det ingen roll vad klockan är- sova kan man ju göra när man är trött, tycker Hugo, och det är tydligen inte på natten...försökte tänka på det igår, att han inte skulle sova så mycket på dagen och det gjorde han inte heller, men ändå vaknade han kl.4...fast jag är ändå tacksam för att det inte blev som natten till igår då han vaknáde när jag va' trött o skulle gå o lägga mig, se'n va' vaken till kl.01.30 eller som natten innan vi skulle på kryssning när han höll oss vakna i fyra timmar. Herregud, säger jag bara, men så är det ju så att tand nr 7 och 8 börjar titta fram...

Kryssningen. Shit va' kul vi hade! Måste vi göra om fler gånger, men inte för ofta eftersom man saknade sin lilla skrutt så himla mycket!

I helgen är tanken att Ludwig ska komma, men något besök i badhuset för alla fyra blir det nog inte...Kurerar Hugo som fasiken, men så ska man ju vara hemma en feberfri dag också. Få se, få se...

Nu tittar jag på Hugo som fyrar av ett av sina söta leenden. Att kl. är extrem tidig morogon är kanske inte så mycket att klaga över, eftersom världens bästa Hugo är på ett strålande humör. Tänk om man själv skulle vara like oberörbar när man var sjuk? Det skulle vara något det...

Hoppas han mår bättre nästa helg, så vi kanske kan åka till Leo igen :)


RSS 2.0