I musikens tecken

Den här helgen har vi mest varit hemma. "Var ska man annars vara", undrar ni, men ni som känner oss in i benmärgen vet ju att vi brukar "flacka runt" både här och där så att "bara var hemma" är ytterst ovanligt. Visserligen blev det en sväng till Ekliden igår, men ändå.

Vad gör man då hemma, kan man ju undra? Vi förberedde oss för en Ludwig-helg med mycket utelek, men när vi lämnade honom hemma hos sig förut konstaterade vi att vi inte hade varit ute någonting. "Jo!" sa Ludwig "har vi visst". Då var det ju två korta stunder med sparkcykeln som han tänkte på, och visst- då var vi ju faktiskt ute (läs att det var när vi skulle packa in oss i bilen igår och idag). Att se en 2-åring åka sparkcykel är en härlig syn, speciellt när man har snören som fladdrar med vinden och glittriga hjul. Underbart!

Annars har helgen gått i musikens tecken. Vi kom underfund med att när Ludwig äntligen har slutat plocka med cd-skivorna så har Hugo upptäckt nöjet med det hela. Det är inga skivor i fodralen, men det behöver vi ju inte säga till honom:



"Den som spar han har" är ett allmänt känt uttryck. När jag och mina syskon var små lekte vi mycket med små djurfamiljer som vi hade. När vi flyttade hemifrån såg varken Camilla eller Dennis något intresse i dom längre. Inte jag heller, för egen del, men för eventuella kommande barns skull sparade jag dessa. Ludwigs nya grej är att han skruvar upp speldosan som han fick i doppresent och sitter och slår med en tältpinne till de små djurens tält på ett litet trumset som är till de små familjerna. När han dessutom sitter och sjunger små sånger till på hans speciella språk sitter man bara och häpnar över hur underbar han är- lyckades även spela in en film på underverket. Det roliga är att Hugo hela tiden tittar på vad Ludwig gör och kikar lite över sängkanten- nyfiken som han är :)



Har ni tur så kanske det bjuds på en liten sångstund nästa gång vi träffas, eller om Ludwig kanske har en liten dansshow när han dansar till wii-spelet "Just Dance. Det ser också rätt roligt ut :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0