Gräsänka

Ja, då va' det definitivt. Jag och Hugo är själva hemma till på torsdag eftersom Niclas ska arbetsträna i Stockholm. Han åker dit inatt och ska jobba där med hans styvpappa Håkan och fem andra män från familjen/släkten.

Efter att ha varit arbetslös i ca två år var det en förväntansfull Niclas som jag lämande i Tranås nu ikväll- hoppas bara Hugo håller sig någorlunda lugn, det är lätt att vänja sig vid att ha mannen hemma på dagarna...

Växer så det knakar

Det är någon som börjar bli "stora killen" härhemma...I veckan som gick va' vi på rutinkontroll hos läkaren-
Hugo är nu 9 veckor och väger 5600 gram och är 59,5 cm...

Här är ett par snygga out-fits som han har på sig ibland:

 

Tack Mia & Lasse och morfar för de fina presenterna!

Vi har också fått för oss att ta ett kort varje årstid på vårt enormt fina träd på baksidan. Här är vinterbilden:



Det som händer just nu är annars att vi målar om i TV-rummet- vi rollar på originaltapet från 70-talet. Blir vita väggar med struktur. Kanonsnyggt! Försöker ha Hugo uppe så mycket som möjligt för att inte utsätta honom för ångorna (lugn, färgen är vattenbaserad). Inte nog med det; idag blir det ljusparty hemma hos Heidi, så våra luktsinnen får sig sin beskärda del i helgen!

Trollungarna

Idag har det badats här på "hotell Sagaliden". Ludwig simmade omkring i badkaret och Hugo jollrade i baljan bredvid- trötta blev de efteråt för nu ligger dom o sover, Ludwig i soffan o Hugo i våran säng. Ludwig älskar att hitta på en massa saker när han är hos oss. Idag har han gjort iordning sig själv = borstat tänderna, använt deo (tack mormor), tagit lepsyl, kammat håret och använt Sandras hårband:




Hugo har även han bjudit på ett och annat leende:



Eftersom Ludwig gillar traktorer har vi den här helgen gjort två tappra försök att gå den tvåkilometerlånga vägen till Äpplaryd för att göra Ludwig glad (titta på deras traktorer). Vi trodde att Ludwig inte skulle vilja sitta i vagnen hela vägen, men det var inte det som va' problemet...problemet va' att en viss person somnade och missade hela kalaset. Fast inte hela...den ena gången såg vi när skolbussen körde i diket och då kom det TVÅ traktorer för att hjälpa bilen upp- till Ludwigs stora förtjusning!

Skattemyndigheten

Så kom det då hem till oss till slut- pappret som intygar att Hugo inte längre bara är ett personnummer utan att han faktiskt även har ett namn- världen har fått tillökning med en Hugo Leif Weine Håkan Rehn. Eller som vi kallar honom härhemma: Lugo (en variant av Ludwig och Hugo) eller Hu(r)go

Välkommen i familjen!

Uppklädd

De senaste dagarna har Hugo både varit på söndagsmiddag och 95-årskalas (Niclas mammas farmor)- då gäller det att vara uppklädd:



Idag va' bara en helt vanlig torsdag, men en liten tuffing hade vi härhemma:



Ludwig myser i de flesta kläder, men just nu gillar han att iklä sig Hugos åkpåse, det känns bara som att den är för liten:

 Han bjuder på många härliga stunder :)


Play-doo

Helgen som gick bjöds det på många mysiga ögonblick som vi kommer komma ihåg för lång tid framåt- de mesta av dessa stod 2-åringen Ludwig för. Eftersom han älskar att baka fick han leka med hemmagjord play-doodeg. Han satt en hel timma o kavlade, delade och tog ut hjärtan. Såååå söt!

Efter det va' det dags för Niclas att göra lasagne. Naturligtvis ville Ludwig hjälpa till eftersom han "kan väv" (läs "kan själv). Det gick inte så bra kan vi tillägga, så det slutade med att han fick laga mat vid sin egen spis där han stod en timma till. Där använde han både grytlapp o underlägg, men "bände sig" när han skulle ta ut den tillagade nappen från ugnen. Herregud, vilket barn!

Mäkta imponerade blev vi också på nyårsafton när Ludwig satt mycket väluppfostrat vid de vuxnas bord o bara imponerade på alla i hans närhet, såväl stora som små. Eller som Mikalea uttryckte det: "Han är så söt. Jag kan inte sluta titta på honom". Andra mysiga ögonblick är att Ludwig också i helgen har testat skötbordet, legat i Hugos vinterpåse och hållit Hugo i handen tills han somnade. Ludwig; tack för att du är så underbar!

  

RSS 2.0