Fotomodell

Efter en timmas frisk promenad har jag och Hugo konstaterat att nu är nog hösten här iallafall...

Det var varmt ute, men luften var kall = supersvårt att veta vad Hugo skulle ha för kläder på sig. Eftersom vi har köpt en underbar hösttröja till honom måste han ju använda den...mössan är ny även den och raggsockarna är bättre begagnade av Ludwig (mormors första hemstickade raggsockar, därav spetsen i tårna...)



Dressen som Hugo har under fick han av våra vänner från Gotland i doppresent. Här kommer en helbild på den. Smulorna under soffan har han inte upptäckt än, men det kommer när som helst...



Han är ÖVERALLT! Än så länge inte i krypande form, men snart blir det även så...


Minnen från barndomen

Idag är det söndag och jag konstaterar att den här helgen gick i barndomens tecken, eftersom vi på olika sätt har upplevt det som jag och Niclas gjorde och har minnen av från när vi var små.

Det hela började nog igår när jag och Ludwig satte igång med ett ordentligt bullbak. Mannen i huset fyller år på fredag med lite födelsedagsfika därtill, då vi bl.a ska bjuda på bullar (ok, nu avslöjade vi det, men det blir lite annat också som jag inte avslöjar här...). Iallafall: ca 80 bullar blev det och DET har både jag o Niclas minnen från: den nubakade bulldoften som spred sig i köket emellanåt. Såhär fina blev våra, så jag har nog "laga-bull-anlag" jag också:



Det roliga var när degen skulle jäsa och jag la' över en handduk. Ludwig säger på största allvar: "Nu är den i kojan". Det skrattade jag åt en bra stund!

På kvällen igår fortsatte "kultresan" då vi var på kräftskiva hemma hos Rickard o Anna. DÄR pratar vi trevliga minnen, iallafall om ni frågar mig :) Niclas är inte lika förtjust och inte Ludwig heller efter att ha varit med om sin första kokning hemma hos mina föräldrar...men ack så gott det var! Kul att västerbottenpajen gjorde succé.

Ska inte tråka ut er mer med kultgrejer, men kul att se Ludwig och Hugo leka med Dennis gamla brio-järnväg:

 eller att Ludwig har fåtten mugg med smurfarna:

Vi har också haft sagostund härhemma (hur mysigt var det inte att lyssna på saga när man va' liten):



Annars trivs de båda kusinerna i varandras sällskap. MÅNGA mysiga stunder blir det:

Här tycker Ludwig att Hugo ska växa till sig lite:



Och Hugo tycker att Ludwig ska springa fortare. Härligt att höra en liten Hugo som kiknar av skratt och Ludwig som stannar upp, tittar på Hugo och utbrister: "Det är kul faktist"! :



Det bakas mycket just nu, ibland blir det med play-doo. Ludwig är givmild ibland och ger Hugo en bit då och då...



Som ni förstår har vi det riktigt mysigt härhemma! Hugo kryper när som helst och har idag knäckt koden med att sätta sig upp/ lägga sig ner/ sätta sig upp/lägga sig ner...man blir helt snurrig när man tittar på honom! Att tand 4 och 5 har trätt fram ger även det en del vuxenpoäng!


Hugostackar'n

Usch, har det inte varit synd om Hugo innan så är det det nu...

Inatt har han sovit hur dåligt som helst och igår vid ca 22-tiden konstaterade jag att han är brakförkyld. Kan inte vara lätt när man vill ha nappen, men inte får någon luft då...näsan rinner + att han va' vaken mellan 3.00-5.30. Härligt!

Håll tummarna för att både han och jag ska få mer sömn inatt!

Kusinmys

Ja, då har vi då en alldeles underbar Ludwighelg bakom oss och längtar redan till nästa!

Det märks att Niclas och jag har stort inflytande på pojken. Han har både hunnit med att göra sitt första halsband och  bakat (med playdoo-deg). det är saker som jag älskar att göra, så tittar jag ut genom köksfönstret så får jag se den megastora dartmattan som Niclas har satt upp på trädgården- för det är sån't som HAN älskar att göra- att kast dart. Eftersom Ludwig än så länge inte får kasta med riktiga pilar får han nöja sig med om som är uppblåsbara:

 Ludwigs halsband blev en present till Hugo :)

 Koncentrationen är på topp!

 Inte så bra bild, men mest för att visa hur STOR dartmattan är

Det vi också har konstaterat i helgen (om ni inte visste det innan) är att Ludwig är ett busigt litet barn. Han lärde sig hur man lägger på haspen till lekstugan. Fast egentligen har han kunnat det se'n förra gången han va' hos oss. Niclas o Ludwig va' ute o lejte o helt plötsligt ringer Niclas in i huset. "Vad nu", tänkte jag då han förklarade att han va' instängd i lekstugan- det skrattade vi rätt så gott åt se'n, alla tre :)


En del bilder från tidigare inlägg...

Ja, här kommer de då- de utlovade bilderna från tidigare inlägg...

Först ut har vi 5månader-gamla Jonathan som bodde med mamma Therese och pappa John några dagar här i somras. Mamma Therese och jag läste lärarutbildningen tillsammans och hon bor på Gotland med sin familj. Jag var jätteglad att träffa henne igen och Hugo sken som en sol han också:

Jonathan syntes inte så bra här ovanför, så här kommer en bild på bara honom, den sötisen:

Så var det då det där med Hugos nya träningskläder. Bilden talar för sig själv:

Eller vad sägs om den här. En Hugo som har ätit spagetti och köttfärssås. Han har inte ätit själv, men det kunde man ju tro annars. Ni som VILL se Hugo äta själv får komma på 1-årskalaset (inbjudan kommer så småningom). Då ska Hugo äta tårta. Ni kan ju föreställa er hur det kommer se ut:



Till slut vill vi tacka mormor och Martina för att ni är så snälla och ger oss kläder till Hugo. När jag tog hand om dessa en dag, var det en överlycklig Hugo som fick "hjälpa till":



Jag låter Hugo avsluta bloggen den här gången:

Hej allihopa, det är Hugo som skriver. Jag är bara 9 månader, men är ett underbarn eftersom jag kan tydligen kan skriva. I vanliga fall sitter jag i mammas eller pappas knä och bankar på tangentbordet, men idag blev det visst riktigt bra...mamma och pappa fascineras varje dag över hur go´, söt och alldeles underbar jag är. Fastnar på kort gör jag också. I helgen nu har Ludwig varit och lekt hos mig, där blir kanske inte bilderna lika bra eftersom Ludwig är ÄNNU mer rörlig än vad jag är. Hur man nu kan vara det...Iallafall,
kram på er alla och hoppas vi ses snart igen!

Hälsningar från Hugo Rehn


Träningskläder

Nu har jag gett mig sjutton på att ta tag i det där med hälsa och motion igen- var i Ullared o invetserade i en fleece-jacka och nya hörlurar. När simhallen öppnar om någon vecka är det dags att bli blöt igen, så en ny baddräkt blev det också. Min gamla var liiite förstor (om något nu kan vara LITE för stort???)

Hugo har inte fått någon baddräkt, däremot en superfrän träningsoverall. Jackan på blev det idag när vi gav oss ut på promenad- ska gå första sovpasset på vardagarna och idag inföll det ca kl.9.30. Det är bara att ta tag i vagnen och promenera. Härligt var det och Hugo sover fortfarande, efter 2 1/2 timma. Det underbarnet :)


En ny kompis

Oj, vad tiden går fort när man har roligt! I slutet av förra veckan så kom dom då till slut-gotlänningarna :)

Hugo började med att välkomna Jonathan med fam. med ett högt bebisläte, vilket resulterade i att Jonathan började gråta- känn er välkomna sa vi och undrade hur de följande dagarna skulle bli.

Jonathan hade en lång resa bakom sig, men när han hade sovit en natt var han inte heller se'n att visa att han minsann också hade en stark röst. Hugo tittade på honom lite förvånat och sprack upp med sitt söta kaninleende.

Vi drog med de små till Skänninge och ett par timmar på sta'n. När det blev dags för Ullared fick Hugo stanna hemma hos pappa...

Fyra dagar gick fort. Vi är bjudna till Gotland nästa sommar och det låter ju inte helt fel...

(har problem med bilduppladdning, men jobbar på det)


Gotlandsbesök

Den här veckan är lite speciell: på onsdag får vi gotlandsbesök (Hugo och vi andra ser fram emot att bl.a träffa den ca 5 månader gamla Jonathan), vi ska på Skänninge marken + att det blir en tripp till Ullared.
Man säger ju att alla goda ting är tre...

Mitt i alltihopa ska vi umgås, mysa och bara ha trevligt.
Bra väder är det beställt- hoppas att vädergudarna har lyssnat...


RSS 2.0