En stressig helg

Är trött och utmattad efter helgens besök av herr Ludwig. Förra helgen var det Hugo som skulle vara "på" och jäklas. Den här helgen var det Ludwig, så enligt statistiken borde det vara Hugo nästa gång de träffas. Kan ju alltid fråga mamma och pappa nästa söndag eftersom de ska ha båda övernatt...

"Nä, usch vad jag tar i" tänker jag nu, men jag tror inte att jag överdriver. De har tjuvnypts, slagits och gråtit om vartannat i två dygn (de vakna timmarna). Tur det att söndagen avrundades med en supermysig stund i lekparken och på restaurang Pelargonen!

En talande bild för denna helg: Ludwig har tagit något som Hugo hade, han skrattar och tycker det är jättekul och Hugo blir ledsen. Fast "bättre det" än att bli påkörd av en bobby-car eller bli knuffad...


Rrrrr

Myser av att Hugo börjar prata mer och mer och hittar på alldeles egna benämningar på saker och ting. Igår åkte vi till "ojoj" och "ajaj" vilket innebar farmor och farfar (skulle också kunna varit mormor och morfar). Så fort vi åker hemifrån säger Hugo "äjå" (hejdå) och vinkar. När vi närmar oss beteshagarna utbrister han "Uuuu"!

Det bästa var igår när han utbrast "ojoj uuuuu", som jag tolkade som farmor/mormor är en kossa...

Hugos totala avsaknad av att kunna säga "r" följs av treåriga Ludwig som häromdagen skulle berätta om sitt senaste cirkusbesök. Ler sött mot honom när han sitter och pratar om "kamelej, hästaj och clownej".

Att jag inte kunde säga "r" förrän väldigt sent i livet är inget jag hoppas barnen har ärvt.
Har Ludwig ärvt det vet jag inte hur det gått till...


Maskerad

Idag var det maskerad på dagis. Gissa vad Hugo var utklädd till?

Hemma idag: gräsklippning nr.3 (tror inte att vi håller räkningen så länge till). När jag gick förbi äppelträdet blev jag inspirerad till detta blomsterarrangemang. Inget krångligt, men tilltalande för ögat...


En dag som denna

En dag som denna innebär ledig dag för mamma och Hugo i fokus. Idag var vi och träffade Hugos föräldragruppskompisar Jonathan och Hilma. Det komiska var när vi skulle bestämma en tid för träffen. Hugo sover förmiddag, Jonathan eftermiddag och Hilmas lillebror (ca fem månader) lite då och då. Vi beslutade att luncha tillsammans hemma hos Jonathan där matsedeln gick i barnens tecken- makaroner och köttbullar.

Efter det shoppade vi två par sandaler till Hugo för 50 kr. Inte nya som ni förstår, men ack så välförtjänta sitt pris. Senare var vi på biblioteket och vad gjorde vi där? Lånade böcker, ja, men också talböcker och lekte i sagohörnan. För att göra en lång historia kort fick jag en symaskin i helgen, så nu ska det sys barnkläder har jag tänkt. Jag börjar ana att jag tagit mig "vatten över huvudet", men jag ska nog se till att fixa lite enklare kläder till Hugo-mannen.

Talböckerna tänkte jag testa på Ludwig som godnattsaga nästa gång han kommer. Han är van att somna till en film och då tycker jag att "nja, en liten saga då och då är väl mysigt", så vi ska se om det fungerar. Lekrummet då, tänker ni. Ja, fråga Hugo vad han gjorde där...:



Annars är det en liten kille som går omkring och frågar efter pappa härhemma. Lite pappamys blev det i helgen och idag gick Hugo omkring och borstade tänderna i Niclas skor. Så söt!

 

         


Kärleken till ett barn

Idag blir vår älskade Hugo 1,5 år. Fredagen 13:e behöver inte betyda otur.

För oss var det en lång väntan som gick över i förväntan kl.17.44 091113

Då, ett litet knyte som låg på mitt bröst och tittade storögt på världen utanför.

Nu, en busig liten krabat som precis börjar upptäcka livet!

Hugo, du är vår stolthet! Kram till dig på 1,5årsdagen!


Kreativt litet barn

Jag har insett att Hugo är ett kreativt litet barn, speciellt efter att han målat en mindre "teckning" på tapeten vid skötbordet. Jag får skylla mig själv som gav honom en bläckpenna när han låg där...

Vårat arbete blir nu att stötta honom i livet i hans kreativa karriär :)

Hemma hos Uno

Oj, vilken helg vi har bakom oss! För att göra två dygn lite kortare så har vi:

- åkt tåg (inte alls roligt om man heter Hugo)
- kollat in Unos förskola
- lekt i lekparken
- gått promenad
- badat i badkar
- åkt tunnelbana
- shoppat
- busat
- åkt hiss

Som ni märker så har vi lyckats kombinera både "barnkul" och "vuxenkul". Det senare innefatttade även film, spel och god mat- hur trevligt som helst!

De båda kusinerna lekte inte så jättemycket med varandra, men månade ändå om varann på sitt eget lilla vis. Vid ett tillfälle var Hugo ledsen och blev tröstad av sin lite större kusin som kom och gav honom en så stor kram att de krockade med huvet mot varann. Det tyckte Hugo va' kul, se'n va' ledsamheten över. Tack Uno!

 En lite äldre bild på de båda

 På väg till Stockholm. Hugo roar sig med att själv ta upp tonen till "Här kommer Pippi..."

 Här är vi i den underbara lekparken, ett stenkast från Unos hus

 Lördagförmiddag och shopping. Hugo håller snällt i Camillas hand...

 Ett av inköpen på Liljeholmsgallerian- ett par solglasögon




RSS 2.0