Veckorna går fort

Ett konstaterande se'n Niclas började i Stockholm för lite mer än två månader se'n är att veckorna går så himla fort! Det känns som att det alltid är torsdag (då Niclas kommer hem) eller att det alltid är "Ludwighelg". Nu har sommartiden börjat också och över en natt blev det så mycket ljusare härhemma!

Om tiden kunde stå still nu över sommarhalvåret, skulle det ju vara kanonbra, men tyvärr så går tiden ju lika fort hela tiden och snart står vi där igen med snö upp till knäna...men låt oss njuta av våren, sommaren och hösten först! Va' förresten ute och trädgårdsarbetade igår och såg ett vårtecken! Nej, det va' inga snödroppar. Det finns det också, men inte det jag tänkte på: Jag såg en mask :)

Annars, när det gäller de små killarna som förgyller våra liv har vi umgåtts i helgen och i stort sett gjort ingenting. En stor sak som hände för Ludwig i helgen va' att han bakade sockerkaka med mormor Ingalill. Den va' jättegod! Annars hade jag o Niclas tänkt att vi skulle vara ute i det fina vädret. Ludwig ville också det, men när det kom till att ta på sig tog det tvärstopp med resultat att vi va' inne istället. Ludwig nöjde sig med det för då fick han ju åka motorcykel :)

I lördags tittade L. på mig och sa "bäja Uno". "Ok", tänkte jag, så satte sig Ludwig i soffan med Hugo i famnen, i typ 30 sekunder, men en fin bild blev det:



Det är inte ofta vi lyckas ta kort där Ludwig sitter still och tittar i kameran, men Martina lyckades med den stora bedriften...



Ha det härligt i vårsolen!// Sandra


En händelserik helg

Liten Hugo börjar bli stor Hugo...

I helgen har det ätits banangröt, suttits i gåstolen och duschats. Samtliga saker med viss skepsis, men även med viss förtjusning. Det är synd att säga att Hugo har ÄTIT gröt, men en liten tesked om dagen har det blivit:




Gåstolen accepteras i ungefär 10 minuter, se'n får Hugo lite ont i ryggen. Han når inte ner med fötterna till golvet riktigt, men om någon månad kanske...den fiffiga gåstolen har även leksaker som småbebisar kan leka med och det uppskatttas av lilleman:


I fredags skulle vi göra oss till för Ludwig och gå till FunHouse och äta pannkakor och glass. Vi trodde att maten skulle locka mer än spelmaskinerna (Ludwig ÄLSKAR pannkakor), men ack så fel vi hade...det var en viss liten tvååring som inte hade tid att äta, utan gick mest omkring och tittade på allt och inget. Det positiva är att han trodde han spelade, utan att vi hade stoppat i några pengar (he,he):



En ny vecka hägrar- hoppas att mer snö försvinner, så vi får vår snart!
Nu blir det lättare att gå ut och gå med vagnen. Härligt!

Slut på overalltiden

Den här veckan har solen börjat titta fram så smått och vi har stor förhoppning om att det snart blir vår.
Hugo har avverkat overaller på löpande band den här vintern och har rätt nyligen lagt undan nalle-overallen. Fick dock en bra bild innan dess:



Det nya är också att Hugo har börjat ta tag i saker och föra dom till munnen. Mums, tycker han och hälsar här från öppna förmiddagen i församlingshemmet. På måndag ska vi inte dit, då ska vi till bvc och träffa föräldragruppen för första gången. Ska bli kul att träffa andra bebisar!


Hugos stora dag

I lördags blev Hugo fyra månader och det firades med att "han fick vatten på huvudet" som vi förklarade det för Ludwig. Allt gick verkligen perfekt och Hugo skötte sig exemplariskt! När ceremonin i kyrkan va' klar var det dags för fotografering. Hugo brydde sig mest om dopljuset:

 

Efter kyrkan var det dags att åka till Linderås för att äta middag. Hugo somnade i bilen, men vaknade när bilen stannade igen...Vi åt en underbar kalkonmiddag och åt smarriga kakor + öppnade paket.

Kl. 16 var vi hemma igen och då var det två smågrabbar som sov i nästan tre timmar (!!!). Ludwig hade inte sovit se'n 5.30 på morgonen och Hugo va' utmattad i största allmänhet av all uppståndelse. Vi vuxna hade svårt att slappna av och efter att ha försökt att somna i nästan en timma började vi istället packa upp alla presenter och maten som blev över.


     
  

Tack alla ni som var med på Hugos stora dag! 









 

"Mitt" och "Allas"

Igår var jag (Sandra) och Martina med Hugo och Ludwig på öppna förmidda'n i kyrkan i Tranås. Vi går dit varje måndag och torsdag förmiddag, den här måndagen med viss bävan över lekstunden...förra veckan hände något intressant när Ludwig skulle "laga mat" vid leksaksspisen. En annan liten kille kom fram och ville lägga mat i ugnen...då Ludwig knuffar honom medan han säger: "bott" och "min" (som kan översättas: Gå bort. Den här är min!). Nädå, tycker jag och menar att spisen är ALLAS- ett abstrakt ord för en tvååring som tycker att att han kan allt och att allt är hans. Fler barn kom in i leken, om vi nu kan kalla det för det, vilket resulterade i att jag fick leda Ludwig därifrån...

Den här veckan var det återigen dags för lekstund och veckans pyssel var att måla med vattenfärger. Det här med att förklara att man inte ska blanda färger gav jag mig inte ens in på, inte heller att man ska ha mer färg än vatten på penseln...Iallafall: en tjej kommer fram och vill måla hon också..."Min" säger Ludwig och jag förklarar att "Nä, det är allas"...Ludwig beter sig som att han inte hör vad jag säger (men det går rätt så bra att samsas om vattenfärgerna).

På eftermiddagen lagar jag mat hemma hos fam.Borg. När Ludwig sitter och äter pekar han på grytan med makaroner och säger "allas". Ett leende sprider sig på mina läppar!

Skogsbär

Igår va' en händelserik dag i Hugos liv:

kl.9 träffade vi Josefine som ska döpa Hugo på lördag
-supertrevligt!

kl.10 fick han två vaccinsprutor
- inte lika trevligt för Hugo...

kl.11 besiktade Jonny bilen medan Niclas var på a.förmedlingen och Hugo och mamma gick på sta'n
-bilhelvete! (men måste ju ha en bil)
- grattis Niclas till din anställning!

kl.12 åkte vi mot Jönköping för att hämta dopmaten
- en vecka kvar...

kl.19 fick Hugo feber
- stackars liten...

Men herregud vilket underbarn vi har! Hugo va' så himla go och mysig hela dagen, se'n på kvällen blev det lite kinkigt, men då fick han sin andra smakupplevelse i livet (Alvedon med skogsbärsmak) och då somnade han efter en liten stund, naturligtvis i mammas och pappas säng eftersom vi tyckte så synd om honom! 38,3 låg febern på som mest. Stackars liten. Han har fortfarande feber och ligger och sover i mammas och pappas säng :)

RSS 2.0