Födelsevikt

Idag va' Helena från BVC hos oss på hembesök. Broschyrer som BVC/BB tycker vi ska läsa fortsätter att hagla över oss. Hugo fick även en present: D-droppar som vi ska börja med om ett par veckor. Det bästa av allt var att Helena även hade med sig en våg: Hugo har 10 gram kvar till sin födelsevikt! Just nu väger han 3940 g = Han har gått upp 90 gram på 4 dagar! Förra vägningen hade han ökat 100 g på 8 dagar, så nu känns det verkligen som att amningen börjar fungera.

Att jag, Sandra, har funderat på att sluta amma (får ju inte sova ordentligt!!!) såg inte Helena på med blida ögon utan gav oss ett tips: att ge endast ersättning en gång på natten (just nu ammar jag + ger ersättning nattetid). Då kommer Niclas hoppa in som "en räddare i nöden". Nästa steg är att vänja av Hugo med "smygtuttandet" som han har börjat med nattetid + att få honom att förstå att han har en egen säng...Samtidigt är det ju så oerhört mysigt, att han är så beroende av att ligga nära, men som sagt; sömnen blir lidande...


Familjen Borg

Vi är ofta hos familjen Borg på Storgatan och hälsar på. Det tycker vi är trevligt. Ludwig vill gärna sitta i Hugos bilstol, helst när Hugo sitter fastspänd där. Men det är ju inte så lyckat...Försökte ta ett kort på honom (Ludwig) i bilstolen, men direkt säger Ludwig "se" och går bort därifrån. Ett fint kort på hans bak blev det...Hugo kommer ingenstans än och visar här upp hur det ser ut när han åker bil. Som sagt, han kommer ingenstans...

 

Hos familjen Borg bor storasyster/kusin Felicia. Hon tycker om att busa och mysa med Ludwig och Hugo.

 


Första advent

Tiden går fort! Det va' visst en vecka se'n som bloggen uppdaterades...hmm, var tar tiden vägen? Första advent är avklarad och det är knappt "man hänger med". I Taleryd har vi haft besök av två tomtenissar. Gissa vilka?

 

"Lol Lul" som Ludwig skulle sagt :)


Sovstund

Så lyckades vi till slut!- att ta ett kort med Ludwig och Hugo på samma bild. Att det ägde rum i "sovande läge" kan ha underlättat saken en aning. Tänker på Ludwig som annars utbrister "Nä!" när vi frågar om vi kan ta kort på honom och nytillskottet. Annars märks det att Ludwig tycker om Hugo, det har bevisats med många pussar, kramar och "matning" av pepparkakor och godis. Tredje personen på bilden intygar att mysfaktorn va' hög!





De Äldste

Igår lämnade familjen "hotell Sagaliden" (namnet kommer av att Hugo, och Ludwig när han är hos oss, bor på femstjärnigt hotell med mat, underhållning och service) för att hälsa på morfar Rolf och Ingrid. Morfar Rolf är pappas/Niclas morfar och till fikat kom Birgit som är morfar Rolfs mamma. Eller pappas/Niclas gammelfarmor. Eller farmors/mormors farmor...förvirrad?

Iallafall: I början på nästa år fyller Birgit 95. I jämförelse med Hugos 10 dagar va' han inte så katig längre...Vi frågade Birgit hur många dagar hon va', men hon orkade inte räkna...

 

BB-bilder

Idag har Hugo varit hemma en vecka från BB
-här kommer två goa bilder :)
en viss likhet finns det mellan kusinerna- helt klart!




Trehjuling

Nu har vi startat en blogg åt Ludwig och Hugo!

Tanken är att ni här ska följa små och stora händelser som sker i deras och våra liv. Tyvärr har vi inga bilder på datorn på nytillskottet än, men en underbar bild från Ludwigs trehjulingpremiär.
Tack mormor Ingalill o morfar Leif! 


Hoppas ni får en trevlig bloggläsning!


Hugo är idag 9 dagar gammal och Ludwig och han är med om så mycket hela tiden att vi bestämde oss för att starta en blogg. Här är tanken att vi med tiden ska lägga upp lite reflektioner och bilder om hur livet är som (biologiska och bonus-)föräldrar.     Testar samtidigt med att lägga upp en bild från Ludwigs trehjuling-premiär...  Hoppas ni uppskattar bloggen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0